Lepší než dcera bývalého hokejového trenéra byla pouze vítězná Slovenka Nela Kucáková a dvě české běžkyně, Valérie Králová a Nikol Ernstová. „Běželo se mi dobře. Nervózní jsem ani nebyla. Naopak na ploše se mi líbilo. Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, ale pořád je to lepší než nic,“ uvedla Julie Rýparová.

Začínající sportovkyně se na mítinku Ostravě potkala s řadou zahraničních atletických hvězd a zblízka viděla v akci nesmrtelného Jamajčana Usaina Bolta, rekordmana Waydea van Niekerka, olympijské vítěze Thomase Röhlera nebo Davida Rudishu, fantastického vytrvalce Mo Faraha nebo fenomenálního trojskokana Christiana Taylora. „Jednou bych tady chtěla závodit v hlavním programu Zlaté tretry,“ vysnila si žákyně sportovní třídy Základní školy U Červených domků.

Talentované běžkyni přímo na vítkovickém stadionu kromě rodičů a známých gratulovala také Veronika Paličková. Rohatecká rodačka, která v minulé sezoně přestoupila z Hodonína do Vítkovic, stejně jako mladší kolegyně startovala v závodě na sto metrů.

Svěřenkyně trenérky Taťány Kocembové-Netoličkové v první běhu obsadila neoblíbenou čtvrtou pozici. Výsledek přijala s rozpaky. „S výkonem ani výsledkem nejsem příliš spokojená. Čtvrté místo celkově beru, ale letošní sezona není ideální. Věřím, že to příští rok bude mnohem lepší,“ řekla Paličková.

V předprogramu se představili také Patrik Sasínek s Jakubem Škojcem, kteří na prestižním mítinku absolvovali závod na osm set metrů. Oba hodonínští běžci sice skončili mezi poraženými, přesto v silné konkurenci nepropadli. Mladší bratr českého reprezentanta obsadil v prvním běhu časem 1:56.10 minuty deváté místo. „Problémem bylo, že jsem neviděl časomíru, takže jsem nevěděl, jak rychle běžím. Doufal jsem, že to bude rychlé. K překonání osobního rekordu mi chyběl pouze kousek, takže jsem spokojený,“ prohlásil Patrik Sasínek.

Škojec zvládl trať za 1:59.86 minuty a byl až desátý. „Z předchozích závodů jsem byl už dost unavený. Na protilehlé rovince jsem měl navíc kolizi, která mi sebrala dost sil, takže nejsem moc spokojený,“ přiznal mikulčický rodák.

Statečný souboj se soupeři svedl také hodonínský vytrvalec David Kákona. Svěřenec Antonína Slezáka si v závodě na patnáct set metrů časem 3:56.95 minuty vylepšil osobní rekord, v konkurenci českých a zahraničních běžců obsadil osmou příčku.
Martin Rebenda se představil ve druhém závodě na patnáct set metrů. Věkem ještě junior na vítkovickém stadionu zaznamenal čas 4:09.52 minuty a skončil devátý.