"Třetí místo nás těší, protože je to vůbec poprvé, co jsme si z Kunovic odvezli medaili. Výsledek ale v žádném případě nepřeceňujeme, protože medaile z Prešova, Györu nebo ze Zlína visí rozhodně výš než z tohoto turnaje. Je ale milé, že jsme sezonu zahájili a zakončili ziskem medaile," prohlásil manažer HK Hodonín Radek Bičan.

Svěřenkyně trenérů Mariána Šupíka a Tomáše Vrby oplatily tradičnímu rivalovi v souboji o bronz porážku z žákovské ligy i ze základní skupiny slušně obsazeného turnaje.

„V kategorii starších žákyň se představilo osm týmů z České republiky. Ani jedno družstvo nebylo ze zahraničí. Dříve byla účast více pestrá," říká Bičan.

Osm družstev se utkalo v základní skupině systémem každý s každým, nejlepší čtyři týmy postoupily do semifinále a ostatní celky hrály o páté až osmé místo.

Hodonín v základní skupině sice porazil Kobylisy, béčko Zlína, Karvinou nebo Havlíčkův Brod, ale překvapivě ztratil všechny body s Kunovicemi a Velkou nad Veličkou. Porážka s favorizovaným Zlínem už tolik nebolela.

„Většina týmů hrála žákovskou ligu. Kunovice i Havlíčkův Brod byly ve čtvrtém kole, obě družstva Zlína se dokonce až dostala do finálového turnaje. I přesto si troufnu tvrdit, že pouze áčko Zlína bylo pro nás těžkým soupeřem. Na ostatní týmy jsme měli a na turnaji alespoň jednou porazili," uvedl Bičan.

Hodonín doplatil v Kunovicích na nevyrovnanost výkonů. Svěřenkyně Šupíka a Vrby nečekaně selhaly právě s domácím týmem a druhý kolaps přišel v zápase s Velkou nad Veličkou. „Naštěstí domácímu týmu jsme porážku vrátili v souboji o třetí místo. Právě v zápase o bronz se ukázal pravý rozdíl mezi oběma týmy," pravil Bičan.

Toho mrzela hlavně semifinálová porážka s béčkem Zlína, ve kterém nenastoupila vyloučená Hedvika Nováková. „I když jsme dobře začali a vedli čtyři jedna, tak jsme soupeře pustili vlastními chybami do hry a nakonec těsně prohráli. Bohužel na rozehrávce jsme museli improvizovat," pronesl hodonínský funkcionář.

Hodonínu na turnaji scházela především spojka Lucie Bydžovská, která byla se školou v Itálii. Dvojice trenérů se musela obejít i bez náhradní brankářky Forchové. „Brali jsme to jako součást přípravy na olympiádu dětí a mládeže," pravil Bičan.

Ten připomněl, že ve výběru Jihomoravského kraje je dvanáct hráček z okresu a hned šest děvčat hájí barvy HK Hodonín. „Pouze dvě hráčky jsou odjinud," dodal Bičan.

ITS Cup 2013, 16. ročník (starší žákyně)

Výsledky ve skupině: HK Hodonín – Kobylisy B 11:9 (5:7), HK Hodonín – Zlín B 15:9 (6:5), HK Hodonín – Zlín A 6:9 (3:5), HK Hodonín – Velká nad Veličkou 5:8 (4:7), HK Hodonín – Karviná 11:7 (4:5), HK Hodonín – Kunovice 2:8 (2.4), HK Hodonín – Havlíčkův Brod 12:9 (6:5). Semifinále: HK Hodonín – Zlín B 6:7 (4:4). O 3. místo: HK Hodonín – Kunovice 10:2 (3:1).

HK Hodonín: Hanzalíková – Kolísková 21, Váverková 13, Štěrbáková, Kosířová 1, Kalinová 19, Brablcová 7, Šaňková 5, Nováková 11, Taptičová 1.