Závěrečná fáze poháru se hraje systémem doma – venku, první utkání je na programu poslední lednový týden na stolech francouzského klubu. „Věřím, že si domů přivezeme takový výsledek, který nám dá naději do domácí odvety, ve které si to se silným soupeřem rozdáme o postup do semifinále," říká předseda hodonínského klubu Richard Brhel.

Poslední český zástupce v evropských pohárech nemá na Francouzsky příliš dobré vzpomínky. Jihomoravanky totiž právě s Lille před dvěma lety v semifinále poháru vypadly. „Samozřejmě jsme si na to vzpomněli, ale vědu z toho neděláme. Bude to úplně jiný dvojzápas. V kádru máme jiné hráčky, které jsou schopné Lille porazit," věří Brhel.

Zatímco český mistr se mezi osmičku čtvrtfinalistů Poháru ETTU dostal z třetího místo v základní skupině Ligy mistryň, francouzský klub byl stejně jako například Moravský Krumlov nasazen do třetí fáze Poháru ETTU. V ní si poradil se španělským Tencigen Linares 3:0 a stejně suverénně prošel v další fázi přes řecký AO DAO Tavrou.

Základ francouzského družstva je stejný jako před dvěma lety. Jedničkou Lille je Rumunka Bernadette Szocsová. Nejlepší Evropance do jednadvaceti let ve světovém žebříčku aktuálně patří sedmdesátá příčka.

Právě její mládí vyvažují zkušenosti už čtyřiačtyřicetileté Francouzsky Agnes Le Lannicové, bronzové medailistky ze soutěže družstev na mistrovství světa 1991. Že však má týmu stále co nabídnout, ukázala Le Lannicová na posledním francouzském šampionátu, kde společně se svojí oddílovou kolegyní a vítězkou Czech Open 2016 Yang Xiaoxin vybojovaly titul ve čtyřhře.

Poslední hráčkou základního kádru je naturalizovaná Američanka Wu Yue, které patří 134. příčka světového žebříčku.