„Je vidět, že forma tohoto předního českého páru je stále na vysoké úrovni. Za svá finálová umístění získávají velmi slušný přísun bodů a stále stoupají v celkovém pořadí světového žebříčku,“ říká předseda TK Classic při SVČ Hodonín Stanislav Chovančík.

Jeho dcera Klára s partnerem Václavem Masarykem po soutěži v Olomouci, kde se utkali s páry z osmi států, ve světovém žebříčku poskočili ze 194. na 140. místo. „Do plného hodnocení jim chybí dvě započitatelné soutěže. Pokud budou pokračovat nastoleným tempem mohli by se po šesté soutěži posunout až na pořadí okolo sedmdesátého místa,“ věří šéf slováckého klubu.

Na Hané startovali svěřenci předního páru. Velmi hodnotného výsledku v Olomouci dosáli Adam Prágr s Nelou Samsonkovou, kteří v kategorii WDSF Open junior I. latina jako třetí z českých zástupců skončili těsně před branou finále na sedmém místě. „K postupu jim chyběl jediný bod,“ poznamenal Chovančík.

Dalšího solidního výsledku dosáhly páry TK Classic v postupových soutěžích na Taneční lize Moravskoslezské divize, které byli rovněž součástí olomouckého openu.

Tobias Osička s Lilianou Gromusovou při prvním startu ve vyšší kategorii brali kvalitní páté místo v kategorii junior I. a deváté místo v kategorii junior II. Zdatně jim sekundovali sourozenci David a Linda Ondrušovi na devátém a desátém místě.

Martin Berčík s Karolínou Petříkovou si zase v silné konkurenci párů z České republiky, Polska a Slovenska vytančili bronzovou příčku.
V Olomouci se konalo také mistrovství Evropy ve standardních tancích, na kterém opět po delší době český pár dosáhl na semifinále. David Odstrčil s Tarou Bohak skončili na výborném jedenáctém místě. Poslední výsledky TK Classic při SVČ Hodonín jsou pro všechny příznivce sportovního tance nejlepší pozvánkou na sedmý ročník Ceny SVČ a města Hodonína, která se koná v sobotu 3. června ve víceúčelovém sále Evropa.Zdroj: TK Classic při SVČ Hodonín

Poslední výsledky TK Classic při SVČ Hodonín jsou pro všechny příznivce sportovního tance, ale i další širokou veřejnost nejlepší pozvánkou na sedmý ročník Ceny SVČ a města Hodonína, která se koná v sobotu 3.června ve víceúčelovém sále Evropa na Národní třídě v Hodoníně. „Soutěžit se bude téměř ve všech věkových kategoriích od dětí, přes mladší a starší juniory, mládež a dospělé až po seniory,“ říká předseda pořádajícího klubu Stanislav Chovančík.

Soutěže startují v 8.00, předpokládaný konec je naplánován na devatenáctou hodinu. „Věříme v boj našich párů o nejvyšší příčky,“ dodává Chovančík.