Hodonín předčil soupeře ze Slezska v defenzivě a hlavně v zakončení. Hráči Tanga stejně jako doma proti Spartě poctivě a trpělivě bránili, z rychlých brejků pak trestali chyby protivníka. Třinci za nepříznivého stavu nepomohla ani dlouhá hra power play, znovu velmi disciplinovaní Jihomoravané dvakrát poslali balon do odkryté branky a střelami Juraje Višvádera a kapitána Dima Chadzidise duel definitivně rozhodli. „Jsem spokojený s výkonem i výsledkem. Naše výhra je zcela zasloužená. Kluci plnili taktické pokyny, dobře bránili a bojovali. Prostě jsme znovu hráli jako tým," chválil mančaft hodonínský kouč Marian Berky.

Podle progresivního trenéra má i triumf na palubovce posledního celku soutěže svoji cenu. „I zápasy šestého kola ukázaly, že liga letos bude nesmírně vyrovnaná. Osobně jsem třeba nečekal výhru Plzně nebo zaváhání Sparty. Výsledky nám však nahrály do karet," upozornil Berky.

Ten ovšem sérii čtyř utkání, ve kterých slovácký celek bodoval, nepřeceňuje. „Musíme být dál pokorní a pozorní," zůstává Berky obezřetný. „Za našimi cíli jdeme postupnými kroky. Nikdo nám nic zadarmo nedá," ví hodonínský kouč, který své svěřence na těžkou šichtu v dalekém Třinci výtečně připravil.

Hráči Hodonína navíc dokázali strategii a plán respektovaného kouče do puntíku naplnit. „Třinec má vysoké borce, kteří hrají velmi důrazně. Preferuje futsal plný soubojů. Hru i power play soupeře jsme měli velmi dobře přečtené, proto jsem věděl, že jak vydržíme, budeme dominantní a zavírat pivota, přinese to úspěch," prohlásil Berky.

První příležitost sice měli domácí, když nekrytý Hudzieczek z brankoviště trefil jen brankáře Lupače, ale do vedení šlo už ve 2. minutě Tango. Po standardní situaci Chadzidise se prosadil dorážející Buršík, který zblízka poslal balon do odkryté branky.

Jihomoravané mohli zaskočenému soupeři uštědřit další rány, ale Belaník, Doubravský ani Svoboda nemířili přesně.

Třinečtí jinak v prvním poločase byli častěji u míče, ale do zakončení se přes organizovanou defenzivu protivníka dostávali spíše výjimečně. Blízko vyrovnání byl v 9. minutě Sierota. Domácí hráč se hezky uvolnil u postranní čáry¨, povedenou ranou však pouze otřel balon o břevno Lupačovy svatyně.

Hodonínští dál dobře bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. Po průniku středem hřiště tvrdě pálil Doubravský, brankář Sikora byl na místě.

Zvýšit vedení Tanga mohl v závěru prvního poločasu Svoboda. Jeho střela skončila na tyči. Vzápětí střílel Belaník po rohu těsně vedle. „První poločas byl z naší strany dobrý. Hráli jsme disciplinovaně, kluci dodržovali taktiku, což byl základ," řekl Berky.

Třinec byl i po změně stran aktivnější, ale v koncovce se soužil. Sierota po přečíslení pálil pouze do připraveného Lupače.

A tak přišel na druhé straně trest. Domácí gólman Sikora sice nejprve skvěle zasáhl proti Svobodovi, ale po následné akci se rozběhnutý Veselovský zbavil soupeře a pohodlně uklidil balon do sítě.

Třinec mohl vrátit do hry Hudzieczek, kterého vychytal výborným zákrokem Lupač.

Zatímco domácí si na polovině Tanga nevěděli rady, Jihomoravané ničili snaživého soka rychlými brejky. Na 3:0 zvyšoval Veselovský, který za bezmocného Sikoru dorazil střelu Doubravského, čtvrtý gól přidal Marek Belaník. Slovenský kanonýr skóroval po Višváderově vysunutí. „V té chvíli bylo rozhodnuto. Domácí se položili, zápas se spíše dohrával," pravil Berky.

Třinec to ale ani po čtvrté brance úplně nezabalil. Naopak, domácí ve 32. minutě odvolali gólmana na střídačku a zkusili to v pěti. Ani dlouhá power play ovšem ocelářům ke zvratu nestačila.

Kantor sice po přihrávce Blahuta propálil bezmocného Lupače, ale Višváder po chybné kombinaci protivníka přesně zakončil do prázdné branky a vrátil Tangu čtyřgólový náskok.

V uvolněném závěru skórovala obě mužstva. Nejprve Mendrok propasíroval míč k Sierotovi, který povedenou akci vyšperkoval zakončením k tyči, následně hostující kapitán Chadzidis i přes obránce trefil prázdnou bránu a upravil na konečných 2:6. „Opět se ukázalo, že pokud dodržíme taktiku a k pečlivé obranné hře přidáme naši kreativnost, jsme nebezpeční a střílíme góly," prohlásil Berky.

Nejvyšší futsalová soutěž má nyní reprezentační přestávku. Tango Hodonín se doma představí až v pátek 4. listopadu, kdy ve sportovní hale TEZA přivítá pražskou Slavii. Další atraktivní utkání začíná v tradičním čase 20.30.

Chance futsal liga, 6. kolo

SKP Ocel Třinec – FC Tango Hodonín 2:6 (0:1)

Branky: 33. David Kantor, 37. Dariusz Sierota – 24. a 28. Tomáš Veselovský, 2. Tomáš Buršík, 31. Marek Belaník, 36. Juraj Višváder, 39. Dimostenis Chadzidis

Rozhodčí: Petr ml., Filipský (Venc)

Žlutá karta: Baron (Třinec)

Diváci: 300

Třinec: Sikora (Kreželok) – Mendrok, Slavík, Sierota, Przyczko, Buryan, Hudzieczek, Kantor, Kalfas, Blahut, Opluštil, Baron

Hodonín: Lupač (Dvořák) – Chadzidis, Svoboda, Gremmel, Řezníček, Buršík, Veselovský, Višváder, Belaník, Doubravský

6. kolo: Benago Zruč nad Sázavou – FK ERA-PACK Chrudim 0:1 (0:1), Litoměřice – Plzeň 5:8 (0:3), Hradec Králové – Česká Lípa 2:2 (1:2), Sparta Praha – Vysoké Mýto 4:5 (1:4)