Veselanky na podzim nováčka jasně přehrály 36:25 a podobný výsledek by braly i v odvetě. Panenky jsou ovšem obezřetné, na Slovensko pojedou s pokorou a s velkým odhodláním odčinit poslední nepovedené střetnutí.

Jihomoravanky moc době vědí, že je na Slovensku nečeká jednoduchá šichta. „Musíme opravdu zabrat a jít do toho naplno od počátku až do konce. V prvním vzájemném zápase sice Veselí jasně vyhrálo, ale Trenčín má dobrý tým, který může překvapit. Navíc v něm tehdy ještě nehrála Monika Rajnohová. Samozřejmě se nemůžeme orientovat jen na ni, ale na všechny hráčky, které budou na hřišti,“ říká hostující spojka Nikoleta Krokavecová.

Veselský kouč Ľuboš Hudák zatím hru soupeřek svým svěřenkyním neukazoval. Zkušený trenér se v přípravě zaměřil hlavně na chyby, které jeho svěřenkyně udělaly v předchozích utkáních ve Zlíně a doma se Šaľou. „Rozebírali jsme hlavně poslední zápas, který se nám hlavně ve druhém poločase vůbec nevyvedl,“ uvedl Hudák.

Trenčín sice nemá v kádru tolik individualit jako Šaľa, ale bez šance nováček mezinárodní soutěže rozhodně není. „Víme, že Trenčín bude silnějším týmem než na počátku sezony. Monika Rajnohová je zkušená hráčka a reprezentantka, takže určitě týmu předá spoustu zkušeností, pomůže herně i sebevědomím. My se budeme ale soustředit hlavně na naši hru, což se nám zatím bohužel moc nedaří. Pokud chceme uspět, musíme chyby odstranit,“ prohlásil kouč SHK Veselí nad Moravou.

Trenčín vyrukuje na soupeře i se zmiňovanou Monikou Rajnohovou. Slovenská reprezentantka se do mateřského klubu vrátila ze švédské Skary, kde skončila po necelém půlroku. „Ve Švédsku jsme necítila, že bych se mohla výkonnostně posunout někam dál a rozvíjet se. V sezoně jsme měly méně tréninků a ani jejich kvalita nesplnila moje očekávání. To, co jsem odtrénovala tam, mohu absolvovat i doma na Slovensku. Právě proto jsem se rozhodla ve Skaře skončit,“ vysvětlila třiadvacetiletá spojka, která v minulosti oblékala i dres Veselí.

Ze Slovácka sympatická blondýnka zamířila do pražské Slavie, odkud se v roce 2015 přesunula do maďarského Mosonmagyaróváru. Rajnohová se do interligy vrací po necelých dvou letech. V pátek se v dresu Trenčína postaví bývalému klubu.

Na lavičce domácího celku bude stát maminka házenkářky, Zdena Rajnohová. V kádru mladého družstva je také mladší sestra Erika.

Zatímco duel Veselí nad Moravou v Trenčíně byl přeložen ze soboty na pátek, utkání Mostu se Slavií Praha bylo kvůli marodce hostujícího celku odloženo na čtvrtek 23. února.