Tradiční tandem vedl slovácký celek i v přípravném zápase proti ligové Zbrojovce Brno. Zajímavý duel skončil spravedlivou remízou 1:1. „Výsledek je zasloužený. V prvním poločase jsme byli lepším týmem a ujali se vedení, po přestávce však domácí tým srovnal hru i skóre. Ve druhé půli nás několikrát podržela brankářka Horáková,“ uvedl hodonínský trenér Jan Dohnálek.

Branku Nesytu zaznamenala Vendula Machů. Bývalá hráčka Valašských Klobouk se trefila po přihrávce kapitánky Podrazilové už v 6. minutě. Zbrojovka mohla ještě do přestávky srovnat, ale výtečná Horáková pokutový kop soupeřce zmařila.

Šikovná gólmanka proti ligovému Brnu inkasovala pouze jednou, když ve 47. minutě nedosáhla na střelu po útoku z levé strany.

Stínem víkendového utkání je zranění hostující Guttové. „Natáhla si vazy, mimo hru bude asi tři týdny,“ informoval Dohnálek.

Ten se společně s kolegou Řezáčem snaží družstvo v dlouhé zimní přestávce doplnit o několik nových hráček. Na zkoušce v Hodoníně jsou Labudová a Salajková z Lanžhota, Andrlíková z Uherského Brodu nebo Machů z Valašských Klobouk. Šanci ukázat se dostala také domácí Danielová. „V hledáčku máme několik děvčat. Věřím, že se nám podaří úzký kádr rozšířit a do týmu přivést několik posil,“ řekl Dohnálek.

Pátý tým druhé ženské fotbalové ligy se na jarní odvety připravuje v domácích podmínkách. Nesyt v silně kombinované sestavě prohrál s juniorkami Slovácka 1:11, o víkendu pak remizoval se Zbrojovkou Brno. „Jinak trénujeme na umělé trávě v areálu U Červených domků. V sobotu nás čeká halový turnaj v Brně, pak hostíme turnaj zase my,“ dodal kouč Nesytu.

Hodonínské fotbalistky chtějí do startu druhé poloviny sezony odehrát ještě dva přípravné zápasy. „Na pátého března soupeře hledáme, týden na to se utkáme s diviznímu Mutěnicemi,“ dodal Dohnálek. Jeho tým vstoupí do jara na umělé trávě v Dubňanech, kde vyzve Čáslav.

Přípravný fotbal -

FC Zbrojovka Brno – FC Nesyt Hodonín 1:1 (0:1)

Branka Hodonína: 6. Vendula Machů
Hodonín: Horáková – Andrlíková, Svobodová, Guttová (Danielová), Bučková – Machová, Machů, Kudláčová, Podrazilová – Blahová, Psotková.