Již desátému ročníku tradičního nohejbalové turnaje mohli v sobotu přihlížet příznivci tohoto sportu v Tasově. Klasický turnaj trojek se odehrál na místním fotbalovém hřišti.

„Letos se nám přihlásilo jedenadvacet týmů, které jsme následně rozlosovali do tří skupin po pěti a jednu po šesti družstvech,“ sdělil hlavní organizátor akce Radim Hoňka.

Turnaje se z velké části účastní již známé týmy jako jsou Sako Vracov či Baklažán Hodonín. „Vzhledem k tomu, že se jedná o desátý ročník, má už tato akce určitou tradici, takže se hráči navzájem znají. Samozřejmě se každý rok přihlásí i pár nováčků,“ pokračuje Hoňka.

Při nohejbalových utkáních se v Tasově občas předvedou nejen týmy z nejbližšího okolí. „Letos opět přijela Praha Libuš, což je už pravidelný účastník, který sem jezdí čtvrtým rokem. V minulosti tady však byla i družstva z Tachova či Brna,“ objasňuje Hoňka. Hráči pražského celku si chválí nejen samotnou hru, ale i organizaci kolem samotné sportovní akce. „Turnaj je výborně pořadatelsky zvládnutý. Přijeli jsme již několikrát a vždy máme zajištěno ubytování a je o nás dobře postaráno,“ chválí práci organizátorů hráč týmu Praha Libuš Jiří Žárský.

Turnaje se většinou účastní nohejbaloví hráči, kteří tento sport provozují i přes rok v soutěžních ligách. „Tady se nohejbalisté spíše odreagují. Jde o odpočinkovou záležitost,“ vysvětluje hlavní pořadatel.

Celkovým vítězem nohejbalového turnaje trojic se stali hráči týmu Sako Vracov, kteří ve finále zdolali Strážnici I. Souboj o třetí příčku vyzněl lépe pro nohejbalisty hodonínského Baklažánu. Ti v rozhodujícím utkání přehráli celek LHS Hodonín.