Veselanky sice v úterý večer herně nezářily, přesto v letní přestávce získaly skalp dalšího protivníka. Po Senci, Zlínu a Partizánském je Stockerau čtvrtým týmem, který proti sehrávajícímu se družstvu neuspěl.

Zatímco výsledky z předchozích zápasů byly podloženy i slušnými výkony, v Rakousku se panenkám herně tolik nedařilo. „Dobře jsme hrály pouze prvních patnáct minut. Pak jsme se přizpůsobily hře soupeře a začaly dělat chyby. Nešla nám tolik kombinace, rezervy jsme měly i v zakončení. Určitě jsme tady měly vyhrát vyšším rozdílem," uvedla veselská křídelnice Klára Jandásková.

Nová spojka slováckého celku, Slovenka Tatiana Gajdošíková, byla po úterním zápase ještě více kritičtější. „Bylo to hrozné utkání," pronesla sedmnáctiletá posila z Bytče.

Házenkářky Veselí rozhodly o své výhře již v úvodu utkání. Hostující hráčky hlavně zásluhou branek Slovákové a Gajdošíkové soupeři odskočily až na rozdíl šesti branek. Tento náskok si interligový celek udržel až do konce prvního poločasu. „Vyšel nám začátek zápasu. Holky po něm bohužel v hlavách přepnuly na nižší stupeň. Ve zbytku utkání jsme se vezli a kupili chybu za chybou. Ty nemůžeme v interligových zápasech dělat," pronesl veselský kouč Ľuboš Hudák.

Po změně stran se mezi střelkyně zapsala i posila z Nitry Jasmínka Vargová. „Doufám, že její výkony budou gradovat. Není s námi od začátku přípravy. Kondičně a silově má ještě trochu rezervy, ale věřím, že se do toho dostane a bude pro nás platnou hráčkou základní sestavy," řekl Hudák.

I když nakonec skórovaly kromě brankářek všechny hráčky hostujícího týmu, druhá půle už nic závratného nepřinesla.

Veselanky zvítězily v Rakousku o šest gólů. Rozdíl ve skóre mohl být ještě vyšší, ale nejlepší střelkyně utkání, Slováková s Gajdošíkovou, stejně jako Šustková, sedmimetrové hody neproměnily. „S výkonem nejsem spokojený. K zápasu jsme nepřistoupili dobře. Nevím, jestli za to může náročný pondělní trénink, nebo něco jiného, ale v Partizánském jsme hráli mnohem lépe. Myslel jsem, že v Rakousku to bude stejné, ale mýlil jsem se," uvedl Hudák.

Ten vítěznou sérii čtyř utkání nepřeceňuje. „Kvůli sebevědomí družstva není špatné pořád vyhrávat, na druhé straně soupeři neměli až takovou kvalitu, která by nás tolik prověřila. Možná by bylo lepší, kdybychom odehráli zápas, který by pro nás výsledkově nedopadl tak dobře, ale herně bychom hráli o třídu lépe než v Rakousku. Takové utkání ale přijde už ve Zlíně," prohlásil slovenský kouč.

Hantákův nástupce je s dosavadním průběhem letní přípravy spokojený. „Nasazení i přístup děvčat v zápasech i trénincích byl velmi dobrý. Naše výkony v útočné fázi i obraně měly až na střetnutí v Rakousku stoupající tendenci. Holky chápou, co po nich chceme," pravil Hudák.

Nový trenér Veselí, který zároveň vede slovenské juniorky, měl ve Stockerau k dispozici až na brankářku Stojarovou kompletní kádr. V Rakousku se prostřídaly dvě gólmanky a deset hráček. „S tímto týmem půjdeme do interligy," říká Hudák.

Vedení slováckého celku se však stále poohlíží po posilách. Úzký kádr by přece jenom potřeboval o jednu až dvě hráčky rozšířit. „Stále hledáme vhodné typy na doplnění kádru. Nechceme ale brát pouze někoho do počtu. Zatím jsme nic vhodného nenašli," dodal Hudák.

Další přípravná utkání odehrají panenky až příští týden. V úterý doma vyzvou rakouský Wiener Neustadt a v pátek se ve zrekonstruované hale Peklo utkají s Partizánským. Náročný program zakončí Veselanky v sobotu ve Zlíně.

UHC Stockerau – HC Veselí nad Moravou 24:30 (8:14)

Vyloučení: 2:0. Sedmimetrové hody: 8/5 – 9/5. Diváci: 10.

Veselí n. M.: Nejezchlebová, Lekešová – Gajdošíková 7/2, Vargová 3, Vysloužilová 1, Štetáková 3, Vinklárková 1, Jandásková 4, Šustková 2, Varjassiová 1, Lukšíková 1, Slováková 7/2.

Další výsledky z přípravy: Senec – HC Veselí 16:39, HC Veselí – Zlín 25:23, Partizánske – HC Veselí 20:27.