„Ze zápasu mám smíšené pocity,“ uvedl veselský kouč Michal Lukačín. Jeho svěřenkyně totiž po včerejším střetnutí v Písku nedokázaly postoupit do finále. Veselankám vůbec nevyšel první poločas. „Soupeř nám utektl až o sedm gólů. Nedokázaly jsme eliminovat klíčové hráčky soupeře Keclíkovou a Luzumovou,“ osvětlil hlavní příčiny poločasového výsledku 15:8 pro Jihočešky Lukačín.

I za nepříznivého stavu se Veselanky nadechovaly k obratu. „Změnili jsme obranné systémy. Dokázali jsme se dotáhnout až na rozdíl jednoho gólu. Ale prodloužení se nám vybojovat nepodařilo,“ přiblížil vývoj ve druhé půli odvetného semifinálového zápasu veselský kouč. O postup do finále se veselanky poperou ve třetím rozhodujím duelu na domácí palubovce. „Doma máme větší šanci.

Děvčata musí zvýšit bojovnost. Rozhodně chtějí zvítězit,“ upozornil Michal Lukačín. Sobotní střetnutí začíná ve veselské hale v Kollárově ulice od 18.00. Doma budou veselské panenky spoléhat také na skvělé publikum, které je dovedlo k vítězství 30:22 v prvním utkání. Navíc Veselanky na domácí palubovce neprohrály s českým týmem již dvě sezony. Na vítěze sobotního duelu čeká pražská Slavia, která včera podruhé porazila Olomouc.