Lepší výsledek si při svém letošním prvním startu na mezinárodní scéně snad ani nemohli přát. „Je to opravdu jako z říše snů,“ rozplýval se předseda TK Classic při SVČ Hodonín Stanislav Chovančík.

Hlavní soutěž v italském Rimini začala v odpoledních hodinách a končila před půlnocí. Masaryk s Chovančíkovou v nabitém startovním poli čítajícího 69 párů uspěli. Hodonínská dvojice se na vrcholné akci měřila s dvojnásobnými mistry světa a dalšími špičkovými páry. „Vašek s Klárou postupovali z pátého místa jako jediní z druhé stovky světového žebříčku,“ oceňuje šéf klubu TK Classic. Ve finále si pak elitní česká dvojice poradila také s páry figurujícími na 52. a 67. místě. „To jsou opravdu velmi hodnotné skalpy,“ vyzdvihl Chovančík.

Ještě předtím se čeští reprezentanti představili mezinárodní soutěži v polském Zabrze, kde se lehce probojovali rovněž do finále a získali pro Hodonín fantastické stříbro. „Pro náš pár to byl naprosto nečekaný, ale o to příjemnější vstup do soutěží světového okruhu,“ řekl Chovančík.

Jihomoravané si na soutěži v Polsku ve finále poradili s konkurenty z Itálie, Běloruska, Litvy a Slovenska a na své konto si připsali velmi důležité body do světového žebříčku WDSF latin. „Nezbývá, než si přát, aby se jim dařilo i nadále,“ prohlásil Chovančík.

Velmi kvalitní výsledky dosáhli i svěřenci Masaryka s Chovančíkovou na Májové ceně ve Vyškově. Jedním vítězstvím a jedním druhým místem si dostatečný přísun bodů pro zisk vyšší výkonnostní třídy zajistili Tobias Osička s Lilianou Gromusovou. Stříbro ve Vyškově získali také Martin Berčík s Karolínou Petříkovou, kteří startovali v kategorii dospělých lat.

Šesté místo si mezi juniory II.C-lat. Vytančili sourozenci David a Linda Ondrušovi. „Po delší přestávce způsobené zdravotními potížemi se tak představili velmi solidním vkonem,“ uvedl Chovančík.

Sedmou příčku mezi dospělými kategorie B-lat brali při svém letošním prvním startu Tomáš Hromek s Julií Balákovou. „Myslím, že se nám tato květnové neděle opravdu vydařila,“ zhodnotil Chovančík.