„Porážka mě mrzí. Na Slavii jsme se pečlivě připravovaly, chtěly jsme proti ní uspět. Vyrovnaný zápas rozhodla naše chvilková nekoncentrovanost. Soupeř nám na začátku druhé půle utekl a my jsme marně doháněly jeho náskok," posteskla si domácí pivotka Kristýna Pastorková.

Devatenáctiletá házenkářka stejně jako zbytek slováckého týmu odehrála slušné utkání, na favorita to ovšem nestačilo. „Nemyslím si, že by Slavia byla v něčem vyloženě lepší," míní rodačka z Bytči.

Oba sobotní soupeři o reprezentační přestávce vyměnili kouče. Do Veselí se po necelých dvou letech vrátil Ľuboš Hudák, trenérku Petru Vítkovou před koncem roku zase nahradil Richard Řezáč. „U Slavie to nehrálo žádnou roli," tvrdí Pastorková.

„Nám změna pomohla. Dostaly jsme nový impuls. Věřím, že teď už to bude jenom lepší," přeje si mladá Slovenka.

Bývalá hráčka ŠKP Bratislava se v prosinci se slovenskou ženskou reprezentací zúčastnila v Brazílii mezinárodního turnaje čtyř zemí. Slovenky sice na akcí v Belému nenašly přemožitele, přesto skončily v konkurenci domácího výběru, Kuby a Uruguaye až druhé. Tým vedený českým trenérem Dušanem Polozem měl totiž horší skóre než pořádající Brazílie. „Jsem fakt vděčná. Byla to pro mě velmi cenná zkušenost," říká Pastorková.

Slovenky po přesvědčivých výhrách nad Uruguayí 29:15 a Kubou 38:11 v závěrečném duelu remizovaly s Brazílií 21:21.

Pivotka Veselí nad Moravou, která do kvalifikace o postup na mistrovství světa žen nezasáhla, si ve třech turnajových duelech připsala jeden gól, když skórovala v zápase s Kubou.