Povedené období Zubalíková završila v Mělicích na Pardubicku, kde se uskutečnil poslední závod letošní sezony dálkových plavců na přírodní vodě. Závěrečné letošní akce se zúčastnilo 155 plavců a plavkyň z třiatřiceti oddílů celé republiky. „Závodníci se mohli přihlásit na pětikilometrovou nebo tříkilometrovou trať. Pro veřejnost byla také vypsána trať na tisíc metrů, kterého se účastnilo nakonec osm odvážlivců,“ hlásila hodonínská trenérka a maminka šikovné plavkyně Jaroslava Zubalíková.


Její dcera Lucie nastoupila stejně jako Anna Dvořáková z OSP Hodonín na pětikilometrovou trať, další členka jihomoravského klubu, Monika Hasilová, bojovala na kratší trati. „Na Velkém Písníku u Mělic byl vytyčen kilometrový okruh, který byl pro diváky velmi atraktivní, neboť lidé ze břehu měli všechno jako na dlani,“ říká Zubalíková starší.

Squash. Ilustrační foto.
Veselský Orel chystá sál na squash, judo i gymnastiku


Nejdelší trať absolvovalo čtyřiapadesát mužů a osmačtyřicet žen. Vedení závodu kvůli velkému počtu plavců rozdělilo na dvě skupiny. „Muži startovali o pět minut dříve než ženy,“ hlásila hodonínská trenérka.


V hlavní kategorii se hned po startu do čela dostala skupinka, kde nakonec byli všichni favorité. Závod opanovali členové pražských Bohemians. Časem 1:02:08,6 hodiny vyhrál reprezentant Matěj Kozubek před Vojislavem Štěrbou a Tomášem Kozubkem.


Ženský souboj byl daleko klidnější a jasnější. Po dvou stech metrech po startu si mírný náskok vytvořila Lucie Zubalíková, která vedení už nepustila a do cíle dorazila s téměř čtyřminutovým předstihem. Členka brněnské Komety zvládla pětikilometrovou trať za 1:07:21,1 hodiny. Druhá skončila Julie Pleskotová, třetí byla Pavlína Nováková. Hodonínská Dvořáková se s tratí velmi statečně poprala a časem 1:38:02,1 hodiny doplavala na solidním devátém místě mezi staršími žákyněmi.

Zápas 3. kola první fotbalové ligy mezi týmy FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha se odehrál 13. srpna na stadionu U Nisy v Liberci. Na snímku zprava rozhodčí Miroslav Zelinka a Vladimír Coufal.
Fotbalový zápas roku je tady. Hodonín jde na ligový Liberec


Monika Hasilová bojovala na kratší trati a nakonec obsadila druhou příčku mezi staršími žačkami. „Její dosažený čas byl 51:50,5 minuty,“ hlásila Zubalíková. První v cíli byl opět Matěj Kozubek, mezi ženami vyhrála Gabriela Vránová z Kolína.


Závody v Mělicích byly vrcholem žákovské i kadetské kategorie s vyhlášením vítěze v celém ročníku Českého poháru 2017. Dvořáková ziskem 187,1 bodů a obsadila deváté místo, Hasilová byla se 148,5 body dvanáctá. „Pro děvčata ročníku 2004 to byla vůbec první sezona v dálkovém plavání, a tak ani umístění v celkovém pořadí nebylo tak důležité jako to, že získaly cenné zkušenosti.“ upozorňuje Zubalíková starší.

Slovenská házenkářka Jasmínka Vargová v sobotu odpoledne nastoupila porti bývalému klubu z Veselí nad Moravou.
Veselí může bojovat o lepší příčky než v minulosti, myslí si Vargová