Lukáš Možíš se v podzimní části třetí třídy skupiny B blýskl šestnácti brankami. Střelecká forma se bývalého hráče Kyjova a Ratíškovic drží i pod střechou. V Kyjovské halové lize zaznamenal stejně jako Jan Mokrý a Martin Riedl sedm gólů a opět po roce vévodí tabulce střelců. „Gólů jsem dal zatím docela dost, ale spokojený nejsem. V týmu nám to moc nešlape, jedna výhra po třech zápasech není dobrá vizitka obhájce," říká Lukáš Možíš.

Halový fotbal je pro něj jako stvořený. I když na velkém hřišti často působí laxním dojmem, na stísněném prostoru se vyžívá v kličkách i zasekávačkách. Obráncům motá hlavu, s brankáři si často pohrává. „V hale mi to sedí víc. Mám to asi vrozené, na malém prostoru se mi hraje lépe," tvrdí Možíš.

O tom, že chce být znovu nejlepším střelcem, nikdo nepochybuje. Sám hráč si ale žádné cíle ani mety nedává. „Chceme se s kluky zase dostat do finále. Góly jsou bonusem navíc," říká Možíš.

Elitní útočník se prosadil ve všech třech letošních duelech. „Liga se ale zkvalitnila, navíc od začátku turnaje máme zraněných sedm hráčů, což je docela problém," uvedla opora Zweigeltrebe.

Možíše nerozhodil ani příchod futsalisty Michala Jílka, který rovněž patří mezi vyhlášené střelce.

„Neberu ho jako konkurenta, ale spoluhráče," prohlásil vřesovický rodák.

Jílek ovšem zatím odehrál pouze jedno utkání, mužstvu chyběl i v sobotu. Oslabené Zweigeltrebe před týdnem přehrálo Flamengo, na Kuky vopálené ale nemělo.

První poločas byl ale vyrovnaný. Skóre otevřel Martin Koplík, vyrovnání zařídil Lukáš Vrba. Pak si borci v černých dresech vzali vedení zpět, když brankáře Kůřila překonal Horňák. Zweigeltrebe ale výsledek otočilo. Trefili se Možíš s Lukáš Koplíkem.

Poslední vítězové halové ligy se ale z vedení dlouho neradovali. Na 3:3 srovnal Hála, na poločasových 4:3 upravil Vašíček.

Kuci vopálený zajímavý duel rozhodli na začátku druhého poločasu, kdy brankami Zýbala a Vašíčka soupeři odskočili na rozdíl tří gólů. Bronislav Otruba s Možíšem sice závěr utkání zdramatizovali, Radek Kundrata prudkou ranou pod břevno zajistil svému týmu druhou letošní výhru a cenné tři body. „Utkání hodnotíme pozitivně, protože jsme ho vyhráli. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, nakonec se soupeř pořádně nesešel. Ani my jsme ale nebyli kompletní, takže to pro oba týmy bylo těžké," zmínil útočník vítězného celku Ondřej Zýbal.

Podle hráče Osvětiman se v úvodním zápase třetího kola střetla dvě kvalitní mužstva. „Vyhráli jsme zcela zaslouženě. Byli jsme lepší, fotbalovější a skoro pořád vedli. Nesrazili nás ani náhodné góly. Výhru bereme všemi deseti," prohlásil Zýbal. Ten se svými tradičními parťáky znovu pomýšlí na halový titul. „Ambice máme pořád ty nejvyšší. Kdybychom nechtěli vyhrát, tak tady vůbec nejsme," přiznává Zýbal. „Na druhé straně soutěž je vyrovnaná. Každý může porazit každého," přidává.

Své osobní statistiky známý okresní forvard ale neřeší. „Každý gól mě potěší, důležitější je však týmový úspěch," připomíná Zýbal.

Ve druhém sobotním zápase pořádající Kapacity jasně přehrály Chlapíky 7:2. Hattrickem se blýskl záložník divizního Bzence Tomáš Zůbek. „Byl to jednoznačný zápas. Mohli jsme dát ještě více branek. Výsledek ale bereme," řekl lídr Kapacit a hlavní organizátor JM Sport ligy Miroslav Čada.

Bez ztráty bodu jsou i Beastie Boys, kteří si poradili s Old Dogs 4:0. Gólman Adam Zálešák se minulý týden zapsal mezi střelce, o víkendu zase vychytal první letošní nulu.

Třetí výhru zaznamenali i Young Boys. Tým složený převážně z bývalých hráčů Šardic deklasoval Nový Svět 12:3. Třikrát se trefili Jaromír Hudec s Tomášem Novotný, dvě branky dal Jiří Maršálek. Za poražené skórovali Lukáš Přikryl, Martin Klingel a Josef Klimeš.

Na první body naopak dál čeká svatobořický Ocelit, který si nepřišel na Flamengo, a po porážce 1:4 zůstává předposlední.

JM Sport liga 2016/2017

Výsledky 3. kola: Zweigeltrebe – Kuci vopálení 5:7 (3:4), Lukáš Možíš 2, Bronislav Otruba, Lukáš Koplík, Lukáš Vrba – Petr Vašíček 2, Roman Hála, Ondřej Zýbal, Radek Kundrata, Martin Koplík, Petr Horňák.

Kapacity – Chlapíci 7:2 (3:0), Tomáš Zůbek 3, Martin Riedl 2, Robin Valenta, Petr Kasala – Jaroslav Mušánek, Tomáš Zabloudil.

Flamengo – Ocelit 4:1 (1:1), Jaroslav Bělohoubek, Michael Huber, Karel Vežník, Josef Kopčil – Zbyněk Toman.

Beastie Boys – Old Dogs 4:0 (1:0), Jaroslav Válek, Petr Kyněra, Milan Maruška, Marek Žandovský.

Young Boys – Nový Svět 12:3 (3:0), Jaromír Hudec 3, Tomáš Novotný 3, Jiří Maršálek 2, Dalibor Adamec, Jan Mokrý, Filip Žák, Petr Fojtík – Lukáš Přikryl, Martin Klingel, Josef Klimeš.

Tabulka po 3. kole:
1. Beastie Boys 3 0 0 28:5 9
2. Young Boys 3 0 0 28:6 9
3. Kapacity 3 0 0 26:10 9
4. Kuci vopálený 2 0 1 21:14 6
5. Flamengo 2 0 1 11:9 5
6. Zweigeltrebe 1 0 2 18:20 3
7. Nový Svět 1 0 2 14:28 3
8. Old Dogs 0 1 2 16:16 1
9. Ocelit 0 0 3 7:29 0
10. Chlapíci 0 0 3 5:27 0

Nejlepší střelci: 7 – Jan Mokrý (Young Boys), Martin Riedl (Kapacity), Lukáš Možíš (Zweigeltrebe), 6 – Petr Kasala (Kapacity), Radek Kundrata (Kuci vopálený).