„Je to náš třetí bazén. Hluboký je od šedesáti centimetrů do jednoho metru a jeho objeme je čtyřiceti kubíků vody," představil hlavní novinku nové sezony správce uhřického Aquaparku Lukáš Tesařík. Především pro milovnice opalování se v Uhřicích rozšířila travnatá plocha. Plážoví volejbalisté se zase mohou těšit na nové hřiště.

Klasickou uhřickou výhodou je přihřívaná voda. „Je pak o tři stupně teplejší, než by byla normálně. Stejně 
k nám ale lidé chodí podle počasí, a ne podle teploty vody," řekl Tesařík s tím, že letos otevřou zřejmě jako obvykle 
v polovině června.

Také Veselané připravili zajímavou novinku. Je jí více než čtrnáctimetrová skluzavka Niagára, která se na veselském koupališti právě montuje. „U nás finišují přípravy na novou sezonu. Otevřeme buď prvního nebo šestnáctého června. Rozhodne počasí," uvedl provozní vedoucí Služeb Města Veselí nad Moravou Libor Bezděk.

Jinde se už návštěvníci 
s velkými novinkami nesetkají. „Oproti loňsku se rozšíří jeden bufet. Jinak už všechno chystáme k tomu, abychom mohli prvního června otevřít," přiblížil situaci 
v okresním městě Libor Bartoš z hodonínské TEZA. Koupaliště bude podle něj otevřené v červnu od 10.00 do 20.00. Celý tento měsíc bude souběžně fungovat i krytý bazén.

Ve Vracově po loňských velkých úpravách žádné novinky nepřipravují. „Chystáme jen zlepšení služeb. Opět chceme začít tak jako každoročně prvního června, počasí nám ale zatím nepřeje," posteskl si vedoucí vracovských Veřejně prospěšných služeb Richard Kolacia.

Kyjov hlásí jednu velkou změnu ve spravování koupaliště, kde Ekor nahradil radniční odbor komunálního hospodářství. „Kromě nových houpaček nic nového nepřipravujeme. Nyní už máme napuštěný velký bazén a zítra napouštíme malý. V Bohuslavicích jsme už odebrali vzorky," uvedl vedoucí odboru Oldřich Talaš. Upozornil také, že jak koupaliště, tak bohuslavických biotop by se měly prvním návštěvníkům otevřít už prvního června.

Od dva týdny později, tedy patnáctého června, zahájí provoz koupaliště v Dubňanech. „Loni jsme dokončili koutek pro děti. Letos máme novou jímku a části dláždění. Přípravy jsou u nás v plném proudu, končíme s nátěry bazénů, vodovodů a ještě doděláváme nové sprchy," informovala Petra Rusinská, vedoucí TS DUKOSu, který dubňanské koupaliště provozuje.

Také ve Strážnici jsou v plném proudu přípravy na novou sezonu. „Otevřeme osmého, při lepším počasí prvního června. Nyní už napouštíme vodu, opravujeme technologie, minigolf a hřiště pro děti," sdělil provozovatel strážnického Autokempingu a koupaliště Miroslav Zubalík.