„Máme výpověď dát, nebo máme ještě počkat?" otázalo se několik desítek lidí, kteří v pondělí do Plomy dorazili odborového šéfa podniku Michala Teraze. „To si musí rozhodnout každý sám," zněla jeho odpověď. Někteří z nich šli výpověď podepsat hned, jiní se rozmýšleli. „Počkám asi ještě týden a uvidím. Do konce měsíce ale čekat nebudu," zněla nejčastější debata mezi přítomnými.

„Zaměstnavatel splnil to, co jsme si v pátek řekli. Tak jak zaměstnanci žádali, aby měli dohody o ukončení pracovního poměru nachystané. Nyní je na nich, jestli ukončí pracovní poměr, nebo zůstanou i nadále ve firmě," sdělil nejčerstvější informace Teraz. Lidé se ale do podniku vrátí ještě ve středu, kdy pro ně budou připravené zápočtové listy.

Ti, kteří v pondělí ukončení pracovního poměru nepodepsali, mohou nabídky využít později. „Zaměstnanci mi navrhli, abych s vedením jednal o tom, aby byly tyto dohody k dispozici i v následujících pracovních dnech. A to za stejných podmínek. Jestli se to ale povede u zaměstnavatele projednat, je otázkou," vzkázal těm, kteří se ještě nerozmysleli, Teraz. Jednat s Černým by chtěl ve středu.