Vypořádat se s živlem museli například v nábytkářské firmě Bukotec se sídlem v ulici U Vlečky, která sousedí s jednou z nejvíce postižených ulic Dúbrava. „Škody v naší firmě jsou kosmetického charakteru. Areál zaplavila přívalová voda z polí a po opadnutí zůstalo bahno, které uklízíme. Máme přislíbenou pomoc od Technických služeb Strážnice na čištění ploch,“ uvedl za firmu Radim Vinklárek.

K úplnému zatopení výrobních prostor podle Vinklárka však nedošlo. „Určité škody evidujeme u zatopeného uskladněného materiálu. Vše řešíme s pojišťovnou,“ dodal muž.

Lokální bouře doprovázená kroupami zasáhla Strážnici na Hodonínsku. Voda zatopila některé ulice i sklepy domů.
Řádění bouřky ve Strážnici: záplavy, stržená střecha, kroupami zasypané ulice

Město také zapůjčovalo lidem po celý den elektrické vysoušeče. Voda totiž zatopila desítky sklepů a garáží.

Na místě zasahovali po předchozích náročných dnech znovu i hasiči. „Jednotka odčerpávala dopoledne vodu ze zatopené haly v Krátké ulici. Po neděli, kdy byly dohromady asi čtyři výjezdy, už to bylo klidnější,“ zmínil mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Výše škod, které bouře napáchala, stále není známá. Předběžně však dosáhne stovek tisíc. „Přesná čísla nemáme, ještě to bude trvat, než škody zmapujeme,“ potvrdila Smutná.

VÍCE V ÚTERNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ HODONÍNSKÉHO DENÍKU ROVNOST.

Zničené předzahrádky domů v ulici k Číhadlu a nánosy bahna na silnicích. To jsou následky nedělní povodně ve Velkých Opatovicích na Blanensku. FOTO/Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje
Ve Velkých Opatovicích odstraňují škody po nedělní povodni