Neplatiči nájemného na dlažbu, zázrak v Žarošicích, vzpomínka na okupaci v roce 1968, desetileté výročí od povodní, koupaliště konečně v novém, burčák už na začátku srpna a dozvuky Horňáckých slavností. Sedm, například jako je dnů v týdnu, sedm smrtelných hříchů nebo sedm statečných.

Se střechou nad hlavou se těžce soudí ortel neplatičů nájemného. Kdo za to může a kdo v tom je nevinně? Nedá se odhadnout, ale ruce a nohy jsou od toho, aby vydělaly člověku na chleba a nájem. Pokud je někdo zapomněl v kapsách, tak rychle s nimi ven.

Zázrak v realitě je jako pohlazení v trní a doufám, že jich bude čím dál víc. Jedenáct let před mým narozením si prožili lidé hrůzy, které si jen těžko dokážu představit. Povídání starších lidí mi je hodně přiblížilo a ještě teď mě mrazí, když si jen pomyslím… Uteklo to jako voda. Doslova a do písmene deset let od povodní vzala voda, jako tenkrát vzala domy a štěstí několika místním lidem.

Sama se těším na nová koupaliště, když radnice splní své plány, protože přesto, že jsem si letos koupila nové plavky, ani jednou jsem je nepoužila. Burčáková šťáva už teď? To je teda síla! A Ozvěny, které jsem opět ráda navštívila a opět mě nezklamaly, ani lidé ani pestrý program.