Na čem si Eissmann zakládá?

Jsme rodinně založená firma a ne taková, která je vedená kapitálově různými společnostmi. Zcela si zakládáme na kvalitě našich produktů, což jsou díly interiérů aut, které potahujeme kůží různých druhů i barev. Mohou to být středové konzole, přístrojové desky nebo obložení dveří. S velmi vysokými požadavky na kvalitu souvisí velký podíl ruční práce. Proto investujeme do našich zaměstnanců, aby byli profesionálové na úrovni. V posledních pěti letech jsme navíc úspěšně implementovali Eissmann Production System (EPS), který se inspiruje sociotechnickým systémem vyvinutým firmou Toyota (TPS).

Do jaké doby sahá historie firmy? Kam se dají zařadit její počátky?

Společnost založila rodina Eissmann asi před padesáti lety. V úplných počátcích výroba fungovala tak, že objednávka od zákazníka, který chtěl mít v autě nějaký díl v kůži, šla přes autoprodejce přímo k nám. Zájemců přibývalo, a tak se firma mohla rozšiřovat. Asi v sedmdesátých letech firma dostala zakázku od Volkswagenu na Golf první generace na koženou řadicí páku. Začala tak sériová výroba. V devadesátých letech přišel VW Touareg a Porsche Cayenne. Eissmann se dostal do nominace na výrobu kožených součástí pro tyto dvě značky aut. Z tohoto pohledu byl pro nás Holíč umístěním strategicky výhodný. Nyní jsme blízko našim zákazníkům, nemusíme řešit složitou logistiku a stále usilovat o zvyšování kvality našich produktů.

Pro které značky vyrábíte?

Největší zastoupení má Volkswagen Group. Takže naše produkty lze najít v autech stejnojmenné značky, v Audi nebo Porsche. Dále dodáváme pro Mercedes, Aston Martin a zastoupení máme i u francouzských značek Peugeot a Citroën.

Jakým způsobem se projevuje zodpovědnost vaší společnosti vůči životnímu prostředí?

Máme vlastní oddělení, které se tímto zabývá. Jedné se například o propracovanost odpadového hospodářství, kdy všechny odpady jsou tříděné, skladované a expedované do akreditovaných společností, které mají oprávnění s nimi nakládat. Jakýkoliv odpad musíme identifikovat, označit a vyřešit jeho bezpečnou likvidaci. Snahou je samozřejmě recyklace, spolupracujeme s firmami, které recyklují třeba papír nebo fólie. Z těch pak vyrábějí další suroviny. Systém chceme rozvinout i do oblasti nepodařených dílů.

Pracujete ale i s chemickými prostředky…

Cíleně vybíráme materiály šetrné k životnímu prostředí, u nichž nejsou tak vysoké emise. Cíl celého koncernu je používat vodou rozpustná lepidla. Samozřejmostí je bezpečnost práce. Kromě toho, že plníme zákonné požadavky, je vize společnosti absolutní nula úrazů. Každý úraz se do detailu řeší až na úrovni centrály. Zakládáme si na prevenci a důsledném školení pracovníků.

V dubnu oslavíte výročí. Je tomu už patnáct let, co se společnost Eissmann usídlila na Slovensku. Co se za tu dobu ve výrobě změnilo?

V minulosti jsme dostali díl od zákazníka, potáhli jsme jej kůží a poslali zpět. Dnes je to tak, že se podílíme přímo na vývoji, za což přebíráme zodpovědnost. Vyhledáváme dodavatele na jednotlivé díly a ty opatříme kůží. Následně zajistíme dodatečné montážní práce. To znamená, že původně jsme ve výrobě činili jen dva kroky. Nyní je jich celá řada, což nám přináší strategickou konkurenční výhodu. Je totiž mnoho firem, které pracují jako my před tím. Eismann tvoří cestu od vývoje až po konečný produkt.

Kolik zaměstnanců ve slovenském závodě na začátku pracovalo? Jak je to nyní?

Už od začátku výroby společnost postupně navyšuje kapacity. Původně u nás pracovalo 350 lidí. V roce 2006 přišly velké projekty, počet narostl na 800. Dnes na Slovensku pracuje 1180 zaměstnanců.

Mají vaši zaměstnanci nějaké výhody? Umožňujete jim profesní růst?

Lidem, kteří u nás pracují, poskytujeme vyšší standard a dlouhodobou jistotu. Podporujeme další vzdělávání, pořádáme jazykové kurzy především angličtinu a němčinu. Samozřejmostí jsou intenzivní školení, hlavně nově příchozím se velmi věnují zkušení pracovníci. A nemyslím tím jen výrobu, ale všechny ostatní profese například administrativu i logistiku. Úspěšní zaměstnanci mají možnost pracovat v některé z našich poboček ve světě. Poskytujeme jim jistotu, protože s nimi počítáme dlouhodobě. Z benefitů lze zmínit speciální prémie za kvalitu a produktivitu, podporujeme aktivity zaměstnanců pro využití jejich volného času, organizujeme vánoční večírek či Eissmann Cup. Ten se koná vždy v jiné zemi, kam se sjíždějí zaměstnanci ze všech poboček. Výrazně napomáhá k utužování pracovních vztahů.

Plánujete k výročí firmy pro zaměstnance něco speciálního?

Ano. Je to ale překvapení.

Hodláte dále rozšiřovat výrobu a nabírat nové pracovníky?

V roce 2014 jsme byli nominovaní na další velký projekt, tentokrát se jedná o výrobu tří dílů pro dveře nového Mercedesu řady E. Objem produkce čítá asi 1 200 aut denně. Zhruba 80 procent výroby bude v Evropě, zbytek v čínském Lang-fang. Právě zaměstnanci z Číny přijedou do Holíče, kde je budeme na nových strojích zaškolovat. Start nového projektu trvá vždy asi dva roky, proto výroba začne v roce 2016. Přijímat nové zaměstnance ale budeme už v polovině letošního roku.

Jaký má Eissmann vztah k hodonínskému regionu?

Zhruba dvacet procent našich zaměstnanců je z České republiky. Sousední oblast Hodonínska je proto pro nás velmi důležitá.