Na Hodonínsku působí ještě jedna nemocnice. Je vůbec možné v tomto odvětví hovořit o konkurenci?

Konkurence do odvětví péče o zdraví lidí určitě nepatří. Hodonínské nemocnice si velmi vážím, stejně tak i její ředitelky. Obě zařízení mají svoje místo na slunci, každá má své speciální činnosti. Hodonín se specializuje například na dialýzu a nefrologii, u nás je to gynekologicko-porodnické oddělení a v příštím roce plánovaná magnetická rezonance. Navíc máme infekční a kožní, které široko daleko lidé nikde nenajdou.

A další přednosti kyjovské nemocnice?

Z hlediska prostředí umístění je pro nás výhodné, že jsme na kraji města a na vyvýšeném místě. Důležitým prvkem nemocnice je naše precizně udržovaná zahrada a park revitalizovaný v letošním roce. Symbolem dětského oddělení se staly veverky, které tady s námi kromě jiných zvířat žijí. Vlídné prostředí patří k ozdravnému procesu, jakmile se pacient podívá z okna, připadá si jako doma. To vše by samozřejmě nebylo k ničemu bez našich kvalifikovaných a špičkových odborníků z oboru. Ať už jsou to lékaři nebo další personál nemocnice.

Máte už připravené nějaké návrhy na to, jak bude v následujících letech vypadat a fungovat pavilon porodnice?

Ano, v současné době se připravujeme na jeho rozsáhlou rekonstrukci. Chystáme studii a v příštím roce bude výběrové řízení na dodavatele stavby. Rekonstrukci uskutečníme za plného provozu, nesmíme si dovolit opustit a zradit naše ženy, které se rozhodly u nás přivést na svět své potomky. Vždyť ročně provedeme více než tisíc porodů a zakládáme si na individuálním přístupu ke každé rodičce. V tomto nastaveném směru chceme pokračovat a dále jej rozvíjet.

Jak si představujete pojem odpovědné chování a jak jej naplňujete?

V prvé řadě je to odbornost a etika léčebného procesu, což je to nejdůležitější. Dále je to také ochrana životního prostředí, a tím nemyslím jen konstatování, že plníme zákonné normy a požadavky odpadového hospodářství. Důkladně se staráme také o náš park a zahradu. V letošním roce jsme zaměstnali zdravotně postižené klienty Domova Horizont. Pracují poprvé a za úplatu. Udržují u nás čistotu, pro ně je to terapie, která jim dává významný pocit. A navíc, my jsme s jejich prací velmi spokojení. Také spolupracujeme s organizací KROK, terapeuticky zaměstnáváme klienty, kteří měli problémy s návykovými látkami.

Uplatňujete nějaké standardy kvality péče?

Samozřejmě plníme všechny zákonem stanovené požadavky. Nedávno jsme začali pracovat na akreditaci systému kvality, kterou bychom měli v červnu získat. To je pro nás významný počin do budoucna.

Klade Nemocnice Kyjov vysoké nároky na odbornost svých zaměstnanců?

Nároky jsou dané všem předpisy, to znamená veškeré postupné vzdělávání a atestace, i když třeba nejsou pro regionální nemocnici příliš výhodné. Lékař na několik let musí odejít a nám pak samozřejmě chybí. U sester je dnes požadováno vysokoškolské vzdělání, každá musí plnit počty kreditů či účast na vzdělávacích programech. Řada z nich plní aktivně tím, že přímo školí ostatní. Co bychom chtěli do budoucna zavést, je systém supervizí pro zaměstnance za účelem kvalitní práce s pacientem.

Funguje spolupráce s okolními obcemi? Podařilo se nemocnici překonat období, kdy nevystupovala zrovna jistým dojmem?

V minulosti fungovala velmi dobře. Pak přišlo období, kdy spolupráce nebyla na příliš vysoké úrovni. Věřím, že nyní je nastaveno všechno správným směrem a že teď se budeme soustředit na neustálé zvyšování kvality péče o pacienty i pověst nemocnice. Tento směr vytyčil již můj předchůdce a současný zástupce Petr Svoboda.

Můžete zmínit konkrétní příklady toho, co nemocnici v budoucnu čeká?

Areál a jeho budovy jsou vystavěné poměrně v nadčasovém stylu, jen pro dnešní podmínky už nejsou zcela vyhovující. Provoz v nich je, co se týká energií, docela drahý. Vize nemocnice v následujících padesáti letech je proto taková, abychom vedlejší menší pavilony zredukovali a více využili stávajících možností velkých hlavních budov. Srdcem nemocnice by měla být chirurgie, kde je urgentní příjem, ortopedie i urologie. Její operační sály by v dohledné době měla využívat ORL, jejíž sály jsou nevyhovující s velmi nákladnou rekonstrukcí. V současné době pracujeme na časovém harmonogramu. Nemocnice by se měla v budoucnu ještě více zaměřit na prevenci a práci s veřejností. Dnes nabízíme mnohým firmám preventivní programy, v dalších letech je chceme cílit i na jednotlivce z regionu. Myslím si, že je to směr správný. V dětském oddělení začne působit takzvaný herní terapeut, což je trochu netypické. Jedná se o vysokoškolsky vzdělaného člověka, který se bude o děti starat tak, aby jim nebylo smutno. V neposlední řadě je to vize, jak má nemocnice působit navenek a jak má být přístupná všem lidem. Třikrát ročně budeme skládat na schůzkách s obyvateli Kyjovska účty. Každý se bude moci dotázat na to, co považuje za důležité. V lednu zahájí činnost čestná rada, kde zasednou starostové, kteří se budou takto na fungování nemocnice podílet.

Máte pro pacienty, jejich rodiny a další návštěvníky nemocnice vzkaz k Vánocům a do Nového roku?

Aby naše zařízení potřebovali co nejméně, spíše jenom pro prevenci. Také jim přeji zdraví, štěstí, spokojenost a rodinnou pohodu. Rovněž chci pacientům, jejich rodinám a především zaměstnancům za dosavadní důvěru a usilovnou práci velmi poděkovat.