„Anjelik môj kde lietaš, že pri mne blízko nestojíš, keď si so mnou, žiaľ nevidíš. Kto vie jak vôbec vyzeráš, akú máš farbu krídel,“ zpívá Dara Rolins a někteří posluchači si zpívají s ní při vzpomínce na dobu, kdy ji ještě znali jako Darinu Rolincovou. Vystoupení je předzvěstí slavnostního otevření světového unikátu v Hatích. Sobotní odpoledne totiž patří slavnostnímu otevření muzea jukeboxů, flipperů, zábavních i výherních automatů i předchůdců dnešních přehrávačů hudby. Muzeum nese název Terra Technica.

Krátký koncert končí a fanoušci obklopují zpěvačku. Dělají si selfie, žádají o podpis.

Rolins střídá další hvězda českého showbyznysu. Zpívá Jitka Zelenková. Lidé tleskají známým skladbám.

Na pódium vstupuje moderátor akce. „Než přijde hlavní host, připomenu stručně informace o muzeu. Terra Technica se rozprostírá na ploše osm a půl tisíce čtverečních metrů. Se sedmi stovkami jukeboxů, dvěma sty padesáti flippery a více než pěti stovkami video her a dalších počítačových her je největším muzeem svého druhu na světě,“ hlásí moderátor a sklízí potlesk.

Finálový galavečer České Miss 2017 v brněnské DRFG aréně.
Titul České Miss 2017 získala Michaela Habáňová ze Zlína

Vzápětí však tleskání ještě zesiluje. Pozornost všech je soustředěna na jediného muže. Na pódium přichází legenda českého showbyznysu, oblíbený zpěvák Karel Gott. „V Rakousku ani v Německu si nikdo nedokázal představit existenci jukeboxů bez hitů Karla Gotta. Je proto pro nás veliká čest, že největší juke box hero je tady s námi na pódiu,“ vítá zpěváka podnikatel Ronald Seunig, který za vznikem muzea stojí.

Karel Gott pak sděluje stovkám přítomných své zážitky z koncertů u našich jižních a západních sousedů. „Zpočátku po mně v německy hovořících zemích pořadatelé žádali, abych se přejmenoval. Pro ně existoval jediný pán Bůh, jediný herr Gott,“ žertuje mnohonásobný zlatý slavík.

Pak zpěvák společně s majitelem muzea stříhá slavnostní pásku. Davy se hrnou do muzea. Čekají na ně stovky exponátů.