„Policisté se ji chvíli před naším příjezdem snažili oživovat, ale zranění byla natolik vážná, že to nebylo možné," řekla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

V autě jeli čtyři mladí lidé, kteří se při srážce také zranili a skončili v břeclavské nemocnici. Tři z nich měli lehká zranění, čtvrtý z cestujících středně těžké.

Informace Břeclavského deníku Rovnost uvádí, že tři členové posádky byli pod vlivem alkoholu. Podle policie mezi ně patřil také řidič. Ten ve vyšší rychlosti nezvládl řízení, dostal smyk a vjel na chodník, po kterém šla žena středního věku. „Řidič auta měl pozitivní dechovou zkoušku," potvrdil mluvčí policistů Pavel Šváb.

„Okolí je bez plynu, poničený je jeden sloup veřejného osvětlení a přibližně patnáct metrů plotu. Stalo se to tak, že řidič jel směrem od Žluté školy vysokou rychlostí a trefil ostrůvek, který je před učilištěm. Ten ho rozhodil a vyhodil na plot," sdělil z místa hodinu před půlnocí spolupracovník redakce David Korda.

Hasiči původně vyjížděli k nehodě, po níž mělo auto hořet. Hasit však nakonec nemuseli. Spolupráce byla naopak nutná s pracovníky energetické firmy. „Rozvodnou skříň se podařilo provizorně opravit. Méně úspěšná byla oprava plynové přípojky. Zaměstnanci plynáren kvůli úniku plynu zastavili jeho dodávku do střední školy," sdělil za zasahující hasiče jejich mluvčí David Jirouš.

Policisté vyzvali svědky, kteří od půl deváté večer viděli projíždějící stříbrnou Octavii s ostravskou značkou či zaznamenali chování její posádky, aby se přihlásili na lince 158.

Osobní auto havarovalo ráno u dálnice D52 u Pohořelic.
Auto sjelo z dálnice a narazilo do stromu. Hasiči ho vytáhli za pomoci jeřábu