LétoFest v Brně je přitom jediným se série stejnojmenných festivalů, kde se Gott objeví. „V Brně se nám oproti festivalům v jiných městech podařilo hned několik zajímavostí. S Karlem Gottem jsme se domluvili i díky tomu, že se mu to termínově hodilo. Navázali jsme také spolupráci s brněnskou fotbalovou ikonou Petrem Švancarou a pro festival našli stadion za Lužánkami, který při koupi vstupenky přes Švanciho stránky můžou návštěvníci podpořit a přispět tak na údržbu stadionu,“ uvedla mluvčí pořádající agentury Yashica Monika Freibergová.

Švancara, který má stadion v pronájmu, uspořádání LétoFestu vítá. „Chceme, aby zde byl nejen sport, ale i kultura. A mít zde Karla Gotta, to je velká čest. Kdysi se zde skandovalo Karel není člověk, Karel je bůh. Bylo to na Karla Kroupu, který hrával za Zbrojovku Brno. To ale nic nemění na tom, že zde tento slogan může zaznít znovu,“ poznamenal s úsměvem Švancara.

Před osmdesáti lety tvůrci významné brněnské pasáže Alfa stavbu zkolaudovali a otevřeli celou. Ve čtvrtek si mohli výročí připomenout její návštěvníci rozmanitým programem ve stylu první republiky.
Pasáž Alfa slaví 80 let. Plán prvního brněnského mrakodrapu zhatilo podloží

LétoFest
První ročník festivalu v Brně na stadionu za Lužánkami.
Sobota 19. srpna 2017.
Program: Iné Kafe, Michal Hrůza, Karel Gott, Portless, Wanastowi vjecy, Marek Ztracený & Marta Jandová. Vstupenky do 31. května stojí 370 korun, na místě 490 korun. VIP lístky jsou v prodeji za 1500 korun.

Program obsáhne i doprovodné akce pro děti nebo grilování. „Za Lužánkami vyroste jedno velké koncertní pódium pro vystupující kapely a ještě jedno minipódium pro regionální skupiny, které zahrají v mezičasech přestaveb na hlavní stage. Na výběru regionálních kapel ještě pracujeme, stejně tak zatím dolaďujeme podrobnosti k programu Karla Gotta. Každopádně mu vyjdeme maximálně vstříc v komfortu šaten a festivalového zázemí,“ dodala Freibergová.

Na letošním, prvním ročníku organizátoři očekávají okolo pěti tisíc fanoušků. V dalších letech ovšem až trojnásobek s tím, že by přehlídka mohla být dvoudenní. „Chceme se zaměřit na velké a známé kapely z české a slovenské hudební scény hrající zejména pop a rock. S ohledem na vyšší počet návštěvníků bychom zřejmě volili i prostornější areál, možná i brněnské výstaviště,“ řekla Freibergová.

Uspořádání LétoFestu potěšilo Brňanku Martinu Kasalovou. „Mám ráda festivaly pod otevřeným nebem, kde je vícero kapel. Byla jsem už na Majálesu a tento nový festival si nenechám ujít.“

Karel Gott a nový muzikál Čas růží
Karel Gott podstoupil operaci střev, čeká ho klidový režim