Největší popularitě se stále těší lidovec Stanislav Juránek. Na kandidátce ho zakroužkovalo přes čtrnáct tisíc voličů. „Mám ke kraji mateřský přístup a každý hlas mě potěšil. Voliči mě už znají. Jsem rád, že voliči přemýšleli víc než v jiných krajích a hlavní roli hrály místní témata než celostátní," sdělil ke svému úspěchu.

Největším skokanem na kandidátce se stal brněnský primátor za ANO Petr Vokřál. Ze čtrnáctého místa ho voliči poslali čtyřmi tisíci hlasů na první místo před stranického lídra Bohumila Šimka, který získal o osm set hlasů méně. „Je to pro mě příjemné zjištění, nicméně nebudu z vedení Brna odcházet," sdělil po zvolení.

Politolog Otto Eibl z Masarykovy univerzity považuje za zajímavé, že se do zastupitelstva nedostal Matěj Hollan ze Žít Brno. „Je to možná proto, že byl až na druhé straně hlasovacího lístku a ne všichni voliči ho tam našli," upozornil. Současný náměstek brněnského primátora kandidoval z posledního místa, zvolení mu uniklo o pár deseti procenta hlasů.

Sociální demokrat Michal Hašek, který je jedním z hlavních poražených ve volbách, skončil co do počtu preferenčních hlasů až na nezvyklém třetím místě. Tentokrát ho totiž přeskočil i Juránkův stranický kolega Roman Celý, který získal necelých devět a půl tisíce hlasů, tedy o třináct set více než Hašek. „Těch osm tisíc lidí je pro mě povzbuzením, že mám v politice zůstat i nadále," prohlásil Hašek.

Své kolegy na kandidátce přeskočil také Drago Sukalovský ze Starostů pro Jihomoravský kraj. Ze stejné strany pochází také nejméně volený lídr kandidátky Martin Maleček, který získal jen 839 hlasů, zato Sukalovský o polovinu více.

Do čela kandidátky voliči vybrali také Janu Drápalovou ze Strany zelených, která tak porazila lídra Jiřího Hlavenku.