Nové informace k vyšetřování výbuchu, který v úterý ráno otřásl budovou Jugo a při němž zemřel jeden příslušník Vojenské policie, neměl. „Žádné výsledky nejsou k dispozici,“ sdělil.

Zmenšil se nicméně prostor, ve kterém se vyšetřovatelé pohybují. Podle Pejška není přístupné už jen místo, kde došlo k výbuchu. „Pracovníci už byli puštěni do kanceláří a přístupné jsou i ubytovací prostory objektu,“ uvedl Pejšek.

Ve vyškovských kasárnách vybuchly granáty, jednoho vojáka roztrhaly a další dva zranily.
V dědických kasárnách údajně vybuchly granáty. Jeden voják zemřel

Budova Jugo, kterou v úterý zhruba ve tři čtvrtě na devět ráno otřásl výbuch, se nachází vedle hlavní budovy velitelství. Podle informací očitých svědků v tamním sklepení explodovaly granáty. To ale ministerstvo obrany doposud nepotvrdilo. Událost si vyžádala si jednu oběť, jeden voják se při výbuchu zranil. Policie krátce po explozi objekt evakuovala stejně jako několik dalších, které s ním sousedí.

Sklep podle ministerstva využívala Vojenská policie. Podle informací Deníku Rovnost se nehoda stala v místech, kam se munice běžně nemá dostat. „Policisté s granáty nejspíš manipulovali nepatřičným způsobem. Bude z toho velký průšvih, protože to bouchlo v budově, kde granáty nemají absolutně co dělat," uvedl zdroj, který si nepřál uvést jméno. Situaci v akademii zná.

Ilustrační foto
Chtějí nové kulturní středisko. Do konce roku má být projekt