Muž měl bývalou družku napadnout v jejím bytě. "V pátek večer se policistům ozvala žena z Hodonínska, že ji v bytě napadl bývalý druh s úmyslem ji zabít. Čin se mu naštěstí nepodařilo dokončit," upřesnil Šváb.

Policisté staršího muže několik hodin po útoku zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu. Obviněný čeká v policejní cele na rozhodnutí o uvalení vazby.

Ilustrační foto.
Vypil půl litru vodky a padl k zemi. Patnáctiletý chlapec nadýchal 1,6 promile

Další podobný případ, tentokrát vraždu, řeší také policisté v Brně. V sobotu měl někdo zavraždit seniora v brněnském domově s pečovatelskou službou. V neděli o případu informoval krajský policejní mluvčí Pavel Šváb.

V sobotu policisty prostřednictvím tísňové linky kontaktovala žena z domu s pečovatelskou službou, kde našla staršího muže, který nejevil známky života. "Na základě zajištěných stop a provedené pitvy věc prověřujeme jako zvlášť závažný zločin vraždy. Na objasnění všech okolností případů nadále pracujeme. Jakmile to situace dovolí, zveřejníme další informace," dodal Šváb.

Další detaily případu podle Švába v současné době policisté nemohou zveřejnit.

Policisté a potápěči pátrají na pobřeží i uvnitř řeky Dyje po předmětu, který souvisí s vraždou dvou lidí v Šilingrově ulici v Břeclavi.
Pachatel dvojnásobné vraždy se s oběťmi znal. Přišel je okrást, ale probudil je

Jde za poslední měsíc už o druhý případ vraždy v Jihomoravském kraji. V polovině srpna našli kriminalisté v Šilingrově ulici v Břeclavi mrtvá těla muže a ženy. K dvojnásobné vraždě se nakonec doznal devětadvacetiletý muž. V den vraždy přišel do rodinného domu dvojici okrást.

Obyvatelé se však probudili a přistihli jej. Muž na ně pak podle policistů zaútočil bodnořezným nástrojem. „Zřejmě nechtěl, aby jej identifikovali, a tak se rozhodl je usmrtit. Útok byl nad míru brutální,“ uvedl tehdy kriminalista Luděk Blahák.