V prvním případě profrčel šestačtyřicetiletý řidič Škody Octavie kolem kontroly o patnáct kilometrů rychleji, než je povolená rychlost. „Na výzvu k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz předložil pouze doklady od auta a občanský průkaz,“ uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Podle něj se šofér přiznal, že mu již správní orgán řidičák zadržel. Tím, že opět sedl za volant a řídil, se podle mluvčího dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříleté vězení.

„Na dalšího řidiče, který měl jít raději pěšky, narazila úterní noci v Hodoníně hlídka cizinecké policie,“ informoval Zámečník. Ta kontrolovala auta přijíždějící do Hodonína od Holíče.

Za volantem kontrolované Škody Felicie seděl slovenský šofér, který zřejmě nebyl úplně střízlivý. „Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 1,4 promile alkoholu. Sám si tak zadělal na problém a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ zdůraznil mluvčí s tím, že muži tak hrozí až roční vězení. Policisté jej zadrželi a eskortovali do policejní cely, kde mu zajistili nocleh až do vystřízlivění.