Maskovaná a ozbrojená dvojice přišla do pobočky České spořitelny v srdci Horňácka v poledne. „Pod pohrůžkou použití zbraně pachatelé donutili pracovnici přepážky k vydání hotovosti. Poté nasedli do osobního auta a odjeli směrem ke slovenským hranicím. Zatím se je nepodařilo dohledat," uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Kolik přesně ukradli, nechce policie ani zástupci peněžního ústavu kvůli vyšetřování zveřejnit. „Zaměstnanci i další osoby z přepadení vyvázli naštěstí bez zranění. Jak se v poslední době stává pravidlem, pachatelé si odnesli poměrně malou částku. Pobočka je aktuálně zavřená," informovala Deník Rovnost mluvčí České spořitelny Kristýna Havligerová.

Podle ní se banka snaží na jednotlivých pobočkách omezovat množství hotovosti a věnuje mimořádnou pozornost zabezpečení, prevenci a modernizaci technologií. „Právě díky kvalitním bezpečnostním opatřením i velmi úzké spolupráci s policií počet přepadení našich poboček v posledních letech klesá, a to i přes celkové zhoršení bezpečnostní situace v České republice. Současně se také zvyšuje procento objasněných loupežných přepadení," dodala Havligerová.

V souvislosti s vyšetřováním se policisté obracejí na případné svědky, kteří by mohli v objasňování případu z Velké nad Veličkou pomoci. „Jestli si někdo všiml rychle jedoucího vozidla směřujícího od místa činu směrem ke státní hranici, ať se ozve na linku 158," vyzval Zámečník.