Mezi manžely docházelo vůli soužití k hádkám, a žena chtěla ze vztahu odejít. „Muž ji napadal vulgárními výrazy a poté i fyzicky. Jednou ji také rukou udeřil do obličeje a to vše za přítomnosti obou dětí," přiblížil mluvčí.

To ale podle něj nebyl jediný incident. Vše vyvrcholilo o posledním víkendu. „Muž kvůli partnerským problémům, kdy od něj manželka chtěla odejít, jí dal otázku, zda s ním bude mít ještě poslední sex. Žena to odmítla, tak si jej muž chtěl vynutit a na ženu se vrhl," upozornil Zámečník.

Agresor začal z manželky strhávat oblečení a dožadovat se uspokojení. „Žena se mu ubránila a o incidentu informovala policii. Když násilník viděl, že manželka volá telefonem policii, tak jí vyhrožoval jinou těžkou újmou takovým způsobem, že v ní vzbudil důvodnou obavu o její zdraví nebo život," sdělil mluvčí. Policisté následně muže zadrželi a eskortovali do policejní cely. „Zahájili jsme úkony trestního řízení a zároveň jej vykázali na dobu deseti dnů ze společného obydlí," dodal policejní mluvčí.

Policisté na Hodonínsku se v počtech vykázaných násilníků řadí na přední místa v Jihomoravském kraji. V roce 2015 to bylo čtyřiadvacet případů, loni devatenáct. „Letos máme už dva případy," dodal Zámečník.