„Již v první polovině letošního roku jej kriminalisté stíhali pro obdobné jednání. Babičce vulgárně nadával, bil ji otevřenou dlaní do hlavy a působil jí psychické útrapy. Šetřením jsme zjistili, že takového jednání vůči své babičce se dopouští již delší dobu," sdělil hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Mladíka tak policisté vykázali na dobu deseti dnů ze společného obydlí. Soud ho za to už i nepravomocně odsoudil a na měsíc mu zakázal vstup do společné obydlí. „Od té doby, co mu zákaz pominul, však od útoků neupustil a babičku i nadále týral. Opakovaně jí vulgárně nadával, vyhrožoval ublížením na zdraví a zabitím," pokračoval mluvčí s tím, že mladý muž babičku v nočních hodinách úmyslně budil pod smyšlenými důvody, a chtěl po ní peníze.

Když mu je odmítla dát, křičel na ni a ničil vybavení bytu. „Babičce dále plival ji do obličeje, vyhazoval jí potraviny do záchodu nebo jinak ničil," uvedl Zámečník.

Takzvanou poslední kapkou byla podle něj situace z nedávné doby. „Když babička ležela v posteli, přišel za ní vnuk s nožem v ruce a požadoval peníze. Peníze nedostal a tak vyhrožoval zabitím. Nakonec babičku fyzicky napadl a bil ji do hlavy," popsal další útek mluvčí.

Zasahující policisté mladíka na místě zadrželi, po shromáždění potřebných indicií a důkazů následně obvinili pro přečin týrání osoby žijící ve společném obydlí. „Zároveň jsme podali návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce návrhu vyhověl a tak krutý vnuk čeká na soud za mřížemi. Hrozí mu trest odnětí svobody až na čtyři roky," dodal Zámečník.