Případ začal tak, že policisté chtěli řidiče terénní motorky zkontrolovat. „Za pomocí modrých majáků a zvukového signálu se jej snažili zastavit. Motocyklista však naopak zrychlil a začal hlídce ujíždět,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Jeho cesta vedla z Měšťanské ulice přes Marxovu až do Žižkovy ulice. Světelnou křižovatku projel na červenou a stočil se do centra města. S policejním autem za zády poté ujížděl po Národní třídě. „Po celou dobu jízdy porušoval dopravní předpisy a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu včetně chodců,“ přiblížil Zámečník.

Policejní honička se odehrála ve čtvrtek dopoledne v hodonínských ulicích. Strážci zákona pronásledovali muže, který jel na motorce bez značek. Snažil se jim ujet. Jeho zběsilá jízda skončila u radnice. Zdroj: Policie ČRPronásledování skončilo u hodonínské radnice. Strážci zákona mírným bočním kontaktem s autem motorkáře poslali k zemi. „Kolegové pak osmadvacetiletého muže okamžitě zajistili. Podle dechové zkoušky a testu na drogy nebyl ovlivněný žádnou návykovou látkou,“ dodal mluvčí.

Ilustrační foto
Muslimské svátky? Turečtí vojáci se před sto lety dočkali i obětování beranů

Policisté nyní zvažují, zda a případně z čeho muže obviní.