Policejní auta, houkačky a muži v uniformách. Na parkovišti před supermarketem v obchodní zóně Cukrovar zatýkají ženu a muže. Včera policie zveřejnila podrobnosti dramatické scény, která se odehrála minulý týden v úterý dopoledne. Vyšetřovatelé chytli lupiče, kteří se právě chystali přepadnout tří banky. „Sedmatřicetiletý podnikatel se rozhodl řešit svou finanční krizi tím, že do detailu naplánoval loupežné přepadení bank v Kyjově, Čejči a Bučovicích,“ přiblížila zátah mluvčí jihomoravské policie Jana Šípková.

Důvěryhodný zdroj z policie naznačil, že se jednalo dokonce o ženu. Policie ji zná díky podnikání na hranici zákona. Žena je nyní ve vazbě. Jejímu třicetiletému partnerovi však nic nehrozí. Těsně před odjezdem k první bance totiž prozradil plán policii. Podle vyšetřovatelů chtěli oba pachatelé vykrást všechny banky v jeden den. Povolily mu nervy

„Starší ze dvojice zaúkoloval svého kamaráda, aby loupež přichystal po technické stránce. Dohodli se na tom, že koupí zbraně a sežene auto,“ prozradil podrobnosti jeden z hodonínských policistů obeznámený s případem. Mladší muž si však shánění samopalu a plynových revolverů rozmyslel, a tak jeho podnikající přítelkyně vzala akci do vlastních rukou.

Na schůzku dorazila s ilegálně koupeným samopalem, který používají armádní výsadkáři. Vybavila se také plynovým revolverem a bombou, kterými chtěla zastrašit personál. Když však dorazila na schůzku, netušila, že její Octavii za chvíli budou okupovat policejní hlídky. Partner totiž včas zavoval policii. „Stíhaná měla připravenou celou akci do detailů. Věděla, že pojedou vykrást pobočku Komerční banky a České spořitelny. Nikoho zastřelit nechtěla, neměla s sebou ani munici,“ řekl jeden z vyšetřovatelů.

Podle něj se zatím ještě neví, odkud zbraně pocházejí. „Asi milionem korun chtěli řešit jejich finanční problémy,“ prohlásila Šípková. Podnikatelce za připravování loupeže hrozí až deset let vězení. Partner, který se rozhodl včas spolupracovat s policií, zůstane na svobodě. O případném trestu rozhodne až soud.