Vítěz, občanští demokraté, už uvolnil druhý z původních tří mandátů. „Jozef Milian mi poslal rezignaci, takže je nás sedm," potvrdil ve středu lidovecký starosta Jan Koutný.

Vlna skládání mandátů začala v obci s více než dvanácti sty obyvateli už konce minulého roku. Byla součástí později nenaplněné dohody mezi tehdejší koalicí a opozicí, která mířila k předčasným volbám. Z tehdejší koalice tak nakonec v zastupitelstvu zůstala jen odvolaná starosta Marta Výmolová, bývalá místostarostka Jana Esterková a ze sdružení Pro Čejč po rezignaci osmi kolegů nastoupil do řad nové koalice poslední muž kandidátky Milan Třeštík.

Ten se stal v úterý novým předsedou kontrolního výboru. Předačkou finančního výboru je Kateřina Malíková. „I členové komisí budou mít hodně práce, nechtěla bych, aby ji dělali zadarmo. Zároveň nechci nikomu přiznat paušálně odměnu nyní. Dohodli jsme se proto, že předsedové výborů a komisí navrhnou odměny za celoroční činnost jednotlivým členům," uvedla na zasedání zastupitelstva Malíková.

Bývalou starostku odvolalo pět zastupitelů začátkem letošního února. V čele obce byla třináct let.