Tam zůstal lídr druhé nejsilnější kandidátky František Tříska, který tak pokračuje ve funkci starosty už jednadvacátý rok. „Chtěl bych poděkovat voličům a těm, co při nás při těchto nelehkých třech týdnech stáli. Zažil jsem letos nejemotivnější dobu za těch možná i více než dvacet let. Teď je pro nás hlavním úkolem rekonstrukce základní umělecké školy a po plynofikaci spravit cesty tak, aby byli lidé spokojení," řekl po skončení zasedání lídr Svobodné občanské samosprávy třiapadesátiletý František Tříska.

Jeho jméno ale v úterý večer zastupitelé nenavrhli jako první. Nejdříve totiž otestovaly zdvižené ruce kandidáta vítězného sdružení Pro Dubňany Petra Kopla. Pro dvaatřicetiletého nestraníka se však vyslovilo jen deset z jednadvaceti členů zvoleného sboru.

Naopak Tříska potřebnou jedenáctku získal, k čemuž mu poražený ihned gratuloval. O znovuzvolení lídra Svobodné občanské samosprávy nakonec rozhodla rozklížená sociální demokracie. Ještě před zasedáním se vzdal svého postu místostarosta a jednička ČSSD Václav Novák, kterého nahradil Marek Dobeš.

VÍCE SI PŘEČTETE V ÚTERNÍM TÝDENÍKU SLOVÁCKO.