Budova Denních lázní na první pohled zaujme moderní architekturou, některým hostům připomínala lotosový květ. „Mám rád organické tvary a snažila jsem se vytvořit něco, co městu přispěje k reprezentaci. Každý má jinou fantazii, pro někoho to může být lotosový květ, pro jiného pramen vody nebo pramen nápadů," řekla autorka architektonického projektu Regina Kubrická.

Slavnostního otevření lázní se zúčastnil i exstarosta Hodonína Dušan Grombiřík a bývalá místostarostka Helena Tesaříková. „Když vidím tu krásnou stavbu, jsem moc hrdá na to, že jsme za našeho působení na radnici na začátku devadesátých let udrželi lázně v majetku města. To mě neobyčejně těší a jsem na to opravdu hrdá," vyznala se Tesaříková.

Stejný pocit sdílel i bývalý starosta. „Je vždycky dobře, když se něco prospěšného pro lidi udělá. Mám příjemný pocit, že jsem městu, ve kterém žiju, mohl něčím takovým přispět," vyjádřil se Grombiřík.

Bliss Day Spa mají napomáhat k prosperitě lázní a zároveň rozvíjet cestovní ruch ve městě. „Náš projekt nestojí na jedné skupině návštěvníků, nýbrž na třech skupinách lidí. První budou ubytovaní přímo v lázních, další jinde ve městě a třetí budou příchozí z Hodonína a jeho nejbližšího okolí. Výhodou je, že lidé k nám mohou přicházet i po pracovní době. To jinde v lázních podobného typu bývá problém," sdělil ředitel Lázní Hodonín Milan Sýkora.

Dveře v pavilonu budou pro návštěvníky otevřené zhruba deset hodin denně. Za rok tam má zavítat okolo třiceti tisíc lidí. „Otvírat chceme v deset dopoledne a hodina pobytu bude stát sto dvacet korun," sdělil ředitel.

Stavba Bliss Day Spa trvala rok a jeden měsíc a přinesla nové pracovní příležitosti. Čtrnáct zaměstnanců a personálu se bude o návštěvníky starat a dalších padesát pracovních míst vznikne v oblasti ubytování, stravování, dopravy a jiných doprovodných službách.

Lázně nabídnou lidem koupele horkým vzduchem, dermatologický stůl, kryokomoru, solnou parní lázeň, jodovou gradovnu nebo třeba léčebná cvičení. Důležitou součástí stavby je parkoviště pro třiačtyřicet aut.

Pro zvětšení klikněte.