Jako poslední, sedmou, přihlášku podalo Sdružení pro republiku – Republikánská strana Československa Miroslava Sládka. Nominovalo nezávislého kandidáta Květoslava Přibila. „Velice dlouho jsem to zvažoval. Chci ale ukázat, že i obyčejný myslící člověk může kandidovat, nejen volit politiky, kteří se o lidi zajímají jen před volbami," uvedl Přibil. Ten je v současnosti prvním náhradníkem do hodonínském městského zastupitelstva, a to z kandidátky sociálních demokratů, s nimiž se po dlouhých letech před nedávnem rozešel.

Právě sociální demokrat Zdeněk Škromach bude po šesti letech senátorský post obhajovat. „Je samozřejmě silným kandidátem, ale záležet bude na volební účasti, slabší by jej mohla ještě posílit. Na druhé straně jej někteří voliči mohou chápat jako osobnost, která je v politice příliš dlouho," řekl na adresu současného místopředsedy horní komory politolog Miroslav Mareš s tím, že Škromach je populární především pro nesobotkovské křídlo ČSSD a část Zemanových příznivců.

Postaví se mu ekonomka a starostka Vacenovic Jana Bačíková, která by občanské demokratické straně ráda vrátila před šesti lety ztracený senátorský post. Také lidovci by chtěli zpátky senátorské křeslo, o které přišli v roce 2004. Tentokrát bude hájit jejich barvy starostka Ratíškovic a bývalá vedoucí krajského odboru životního prostředí Anna Hubáčková. Komunisté na Hodonínsku od obnovení senátu čekají na postup do druhého kola. Nyní nasadili starostu hodonínského TJ Sokol a pojišťovacího specialistu Jána Lahvičku st.

Poprvé zkusí v senátních volbách štěstí několikanásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák, a to v dresu ANO 2011. Má zkušenosti z komunální politiky, když byl členem osadního výboru ve Veselí nad Moravou. O hlasy voličů se bude ucházet také místostarosta Hodonína a dlouholetý předseda místních zelených Vítězslav Krabička. Tentokrát jako kandidát Moravanů.

Řada politických stran ale senátní volby na Hodonínsku vynechá, například Svobodní, zelení, piráti, TOP 09 či Strana práv občanů. „Prezident Zeman před šesti lety prohlásil, že bude dobré nechat senát vyhladovět. Vedení strany tak uvážilo, že do něj nebudeme kandidovat," dodal někdejší kandidát Zemanovců na senátora Rudolf Bauer.