VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Klobásky ochutnávali až do rána. Na výběr měli ze 72 vzorků

Žarošice – Uzeniny v sobotu provoněly Žarošice. Sto padesát návštěvníků na tradičním koštu klobásek ochutnávalo celkem dvaasedmdesát vzorků. Rozdělené byly do dvou skupin – od živnostníků a od amatérů. Porota u každé vyhodnotila šampiona.

8.2.2016
SDÍLEJ:

Sobota a brzké nedělní ranní hodiny patřily v Žarošicích klobáskám. Na stopadesát lidí přišlo ochutnat dvaasedmdesát vzorků této uzeniny.Foto: DENÍK/Roman Dolejský

Klobásy na soutěž přišly z celé České republiky. „Vzorky pocházejí z Chomutova, z Ústí nad Labem, z Jihlavy i Hodonína a nejbližšího okolí. Klobásy jsou převážně vepřové, ale jsou tady i ty z kanců, králíků či hovězí," řekl ředitel soutěže Valdemar Sedláček, který se soutěže zúčastnil jako amatérský výrobce. Nabídl pochoutky s ovčím a vepřovým masem. V šest hodin večer začalo vyhlašování šampionů. V kategorii domácích výrobců vyhrály klobásy 
z Duban od lahůdkářství Šlepr s šestatřiceti body. Z Hodonínska se nejlépe umístil na pátém místě Jiří Krist z Ratíškovic se čtyřiatřiceti body. Ze živnostníků dopadlo nejlépe zemědělské družstvo Rostěnice, kterému hodnotitelé přisoudili šestatřicet a půl bodu. Poslední vzorky zmizely ve dvě ráno.

Autor: Roman Dolejský

8.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Čertovský rej ovládl Strážnici. Děti prošly peklem a hrály karty s Luciferem

Strážnice – Předmikulášské setkání čertů se odehrálo v pátek večer na náměstí Svobody ve Strážnici.

Naděje Hodonína prohrály pouze se Sigmou Olomouc. Na Hané skončily třetí

Hodonín – Pět výher, dvě remízu a jedinou porážku si na turnaji v Němčicích nad Hanou připsala přípravka divizního Hodonína. Tým vedený trenéry Michalem Bízou a Jiřím Zavadilem bral v konkurenci devíti moravských celků třetí místo. Lepší byly pouze naděje Sigmy Olomouc a brněnské Zbrojovky.

Na evidenci tržeb se připravují už i stánkaři. Brňané účty vypisují ručně

Jižní Morava – Kontroverzní elektronická evidence tržeb ve čtvrtek spustila ostrý provoz. Tržby do ní zaznamenávat musí restaurace, bary i třeba cukrárny . Zákon tuto povinnost ukládá všem, kteří mají kamenné provozovny, ve kterých si mohou zákazníci zakoupené zboží sníst či vypít a mají také další zázemí. „Stánků a takzvaných hladových oken, kdy si zákazník koupí zboží do ruky, tedy třeba stánků na náměstí Svobody, se zatím nařízení netýká," vysvětlil Aleš Hájek z finanční správy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies