Miroslava Kršňáková žije ve Vrchlického ulici celý život. V jednom domku vyrůstala, do druhého hned vedle se nastěhovala. Na problémy s dopravou dlouhodobě poukazuje. „Řeším to už od doby, kdy bylo synovi půl roku. Chtěla jsem zaparkovat u domu, měla jsem velký nákup a dítě. Kvůli jiným autům jsem ale musela stát až na opačném konci ulice a všechno přenášet," svěřila se žena. Synovi je nyní devět let a podle jejích slov je situace pořád stejná.

Město plánuje změnu. Na webu Kyjova se objevilo upozornění, že začalo řízení 
o úpravě provozu ve Vrchlického ulici. To obsahuje plánek s rozmístěním značek se zákazem vjezdu. Nyní se mohou všichni, kterých se tato změna dotkne, přihlásit se svými námitkami. Termín mají do prvního března. Radnice se k chystané úpravě redakci nevyjádřila.

Právě Kršňáková stála 
u zrodu dvou snah o zlepšení tamních dopravních poměrů. Poprvé se snažila o snazší parkování před rodinnými domy. „Lidé často přijedou autem, zastaví a jdou na autobus do práce. Auta nám nechají v ulici a my si nemáme kde zaparkovat," řekla další obyvatelka ulice Jaroslava Pekárková.

Poté sbírala Kršňáková podpisy místních kvůli tomu, aby se z ulice stala jednosměrka. „Když jedu na kole, někdy se ani nemohu dostat domů. To je jedno auto, druhé auto, člověk musí najet až na trávník nebo na chodník. Teď už auto nemám, ale vzpomínám si, jak problematické bylo vyjíždění z průjezdu u domu. Petici jsem nepodepsala, protože jsem tehdy byla nemocná. Ale kdyby byla možnost, tak bych se určitě připojila," zmínila se Taťána Kudová, která ve Vrchlického žije třináct let.

Obyvatelé oslovení redakcí Rovnosti by jednosměrku uvítali. Radek Lípový z Vacenovic, který do Kyjova dojíždí za prací a zkratku také občas využije, by ale ještě počkal. „Možná je vhodnější udělat napřed kruhový objezd a až poté úpravu provozu. Chápu ovšem lidi, kteří tam žijí," vyjádřil se řidič. Rondel by měl v příštích letech vzniknout právě v křižovatce, jíž se řidiči snaží jízdou Vrchlického ulicí vyhnout.