„Nabízíme devět teplých pokrmů, všechny jsou za sedmdesát korun. Veškeré speciality, které dnes podáváme, byly připravené v kněždubské potravinářské společnosti. Maso pochází od sponzorů, má veškerá povolení. Maso z Kamzíka je z Rakouska," řekl předseda mysliveckého spolku Pavel Náhlík.

Z Prahy na Slovácko přijela okusit zajímavé recepty ze zvěřiny rodina Minátů. „Žádné jídlo tady není jen průměrné, všechno je nadprůměrné. Nejvíce mi asi zachutnal daněk v těstíčku, to byla naprostá špička. Výborná ale byla i játrová směs. Jako třetí nejlepší volím divočáka pečeného na husičce s červeným zelím," zhodnotil Jan Minát, který na Moravu jezdí často služebně.

Na hroznolhotských specialitách si pochutnala i jeho žena Karin. „Nikdy jsem neměla kamzičí ani mufloní maso. Nejvíc mi chutnal divočák pečený na husičce a dančí v těstíčku. Výborné byly i paštiky," doplnila svého muže Minátová.

Lidé si mohli vybírat také z kachní či zvěřinové paštiky, pečených v srnčím hřbetu s želatinou. Nebo ze zvěřinových klobás.

Náhlík upozornil na to, že při jejich výrobě se nepoužilo strojně obraného masa nebo separátů. „Náš myslivecký spolek pořádá každý rok buď ples, nebo ochutnávku zvěřinových specialit. Chceme, aby to bylo pro lidi různorodé. Děkuji obecnímu úřadu, který s naším spolkem špičkově spolupracuje. Bez něj bychom nemohli fungovat," uvedl Náhlík.