„Scénáře a režie se ujala Šárka Hánová, kamery Pavel Vrága. Oba s námi už dříve spolupracovali," popsal nové dílo jeden ze zakládajících členů muziky a cimbalista Petr Pavlinec.

Prostředí, do kterého autoři klip zasadili, koresponduje s hudebním provedením. „Natáčeli jsme v Petrušské dolině na Horňácku. Interiéry a část exteriérů jsme točili v Javorníku, kde jsme využili chalupu brněnského herce Ivana Urbánka. Ve snímku zároveň zahrál roli oficíra," sdělil Pavlinec.

V záběrech se kromě členů Musiky Folkloriky objevují i zpěvačky ze sborů Oskoruša a Lipina, s nimiž hudebníci při svých projektech spolupracují. Hlavní role se zhostil interpret písně a sólový zpěvák Martin Prachař.

Zdroj: Youtube

Muzikanti s nabídkou spolupráce oslovili i profesionální herečku Sáru Venclovskou, která má angažmá v brněnském HaDivadle. „Pavel Štipčák nám ochotně poskytl koně s vozem," poznamenal cimbalista. Na natáčení se aktéři připravovali několik týdnů, záběry se pak podařilo zvládnout za dva dny.

Musica Folklorica je seskupení nadšenců z Velké nad Veličkou, kteří našli zalíbení v lidové hudbě. Nyní sestavu tvoří šest členů, Miroslav Kolacia, Lubomír Graffe a Jaroslav Panák housle, Tomáš Janoška viola, Martin Slovák kontrabas a Petr Pavlinec cimbál.