Programů, z nichž mohou zájemci čerpat, je celkem pět. Slouží na podporu sportu, kultury, zájmových činností a dva jsou zaměřené na sociální oblast. „Dotace jsou určené především na činnost organizací, akce pořádané žadateli nebo ty, kterých se přímo účastní. Dále na pronájmy prostor, na vydávání různých časopisů nebo CD," uvedla mluvčí kyjovské radnice Barbora Horehleďová.

Okruh žadatelů je vymezený v zásadách udělování dotací z rozpočtu města. O podporu je možné se ucházet mezi patnáctým únorem a šestým březnem. „Dotace lze poskytnout občanským sdružením, obecně prospěšným společnostem, církevním a náboženským společnostem nebo jiným fyzickým i právnickým osobám, které mají sídlo, bydliště či působí na území města. A také těm, jejichž aktivit se účastní obyvatelé Kyjova. Výjimkou tvoří příspěvkové organizace," přiblížila Horehleďová.

Každá dotace je podmíněná minimálně desetiprocentní spoluúčastí žadatele, u každého programu je pak určený strop pro výši příspěvku. Největší balík peněz v letošním roce půjde do sociální oblasti a na sport.