V pondělí pak o definitivním osudu stavby rozhodnou zastupitelé. „Budovy už před pětadvaceti lety sloužily jako provizorium pro veselskou SÚS, areál je tak nyní velmi zchátralý. Právě proto musíme o demolici uvažovat," uvedl starosta Miloš Kozumplík. Zároveň upozornil, že pokud demolici odhlasuje i zastupitelstvo, tak by stavba měla jít k zemi ještě letos.

Strhnutí stavby je podle Kozumplíka pro město výhodnější variantou. „Demolice a případná výstavba nové budovy by vyšly na menší sumu, než kdybychom chtěli stavbu opravit," vysvětlil veselský starosta.

Při demolici tohoto objektu bude majetek vyřazený z účetnictví se zůstatkovou cenou k k poslednímu březnu ve výši přesahující tři miliony korun. „Demoliční projekt, který počítá s odstraněním závadných a azbestových částí i celkovým stržením objektu, je zatím vyčíslený na jeden milion a šest set tisíc korun," upřesnil místostarosta Veselí nad Moravou Petr Kolář.

K čemu areál po zbourání budovy bude určený, však není jasné. „Ihned po demolici vznikne zpevněná plocha, která bude sloužit na parkování pro návštěvníky přístavu, parku a koupaliště," nastínil Kolář.

Ten však nevylučuje, že v budoucnu bude prostor využívaný i k jiným účelům. „Určitě bychom ale k případnému projektu museli využít i dotací," podotkl místostarosta.

Místo, na kterém v budoucnu možná vyroste nová stavba, má však v současnosti určené využití. „Jde o lokalitu, která je v územním plánu rezervovaná pro rekreaci a sport. U případného využití by se s tímto muselo počítat," dodal Kozumplík.