Navíc to bylo jeho třetí vítězství za sebou v boji o titul Krála slováckéj klobásky. „Přízně návštěvníků i hodnocení odborné poroty si hodně cením. Za ty roky je to už mezi řezníky a uzenáři prestižní košt, na kterém se setkáváme výrobci v silné a vyrovnané konkurenci. Abych pořadatelům tímto získaným hattrickem neodlákal v příštím roce soutěžící, už se asi nezúčastním,“ uvedl s úsměvem Hakala.

Součástí akce byl i košt pálenek, kterých pořadatelé sesbírali od dárců přes šest set. „Kvalita byla hodně vysoká, což potvrdily vysoké body odborné degustační komice,“ doplnil jeden z organizátorů, Miroslav Prachař z Klubu horňácké slivovice. V destilátech se radoval za první místo v kategorii durancie Veličan Pavel Kohůt.

Zdroj: Youtube

Zdroj: Antonín Vrba

Na košty se do velické sportovní haly sjeli lidé z celé republiky, pořadatele ale nemile překvapila nízká účast místních. "Přemýšlíme se starostou obce Jiřím Pšurným, proč není o tak atraktivní akci zájem i mezi domácími. Bylo jich tam skutečně velmim málo," litoval jeden ze zakladatelů koštu Antonín Vrba z Agentury AV.

Po loňské premiéře akce se na Horňácko vrátil třeba Ladislav Vaďura z Uherského Hradiště. „Užil jsem si klobásky, zabijačkovou polévku i hudební program v podobě folkloru a country,“ zhodnotil spokojený návštěvník.

KRÁL SLOVÁCKÉJ KLOBÁSKY
číslo vzorku jméno, firma, adresa název pořadí
1. Řeznictví a uzenářství Hakalík, Lanžhot Gaston klobása (číslo 28)
2. Řeznictví a uzenářství Hakalík, Lanžhot Oříšková klobása (číslo 59)
3. Řeznictví a uzenářství Hakalík, Lanžhot Plísňová klobása (číslo 33)

KLOBÁSA PAPRIKOVÁ - TRVANLIVÁ
číslo vzorku jméno, firma, adresa název pořadí
1. Morava-Hodonín spol. s r. o. Maďarská klobása (18)
2. Restaurace u Tlustých, Lednice Koňská klobása (15)
3. Morava-Hodonín spol. s r. o. Měšťanská klobása (30)

KLOBÁSA SLOVÁCKÁ - KLASICKÁ
číslo vzorku jméno, firma adresa název pořadí
1. Řeznictví a uzenářství Hakalík, Lanžhot Gaston klobása (28)
2. Kovář plus s. r. o., Podolí Koňská klobása (19)
3. Řeznictví - uzenářství Tomáš Lajza, Velká nad Veličkou Zvěřinová klobása (68)