Ten před petrovskou tenisovou halou a kurty rozbil stánek svého Kočovného pivovaru a privátní pivotéky jako jeden z prvních. Ve svátek zamilovaných v sobotu hodinu před polednem zavoněly v kotli míchané škvarky, svařené víno, sýry, koláče a další pochutiny i z okolních stánků a ke kurtům u Baránka začali proudit Petrovští i přespolní. „Ceníme si toho, že do Petrova přichází v tento čas veselí a radost," poznamenala předsedkyně sdružení Jana Trojancová.

K účasti na petrovském jarmarku láká možnost bezplatného postavení stánku. „Prodejce jsme si domluvili na akcích, kterých jsme se zúčastnili. Někteří se ale ozývají sami a jsou z celé republiky. Jsou tady i pravidelní účastníci z Prahy a ze Slovenska. Doprava je samozřejmě limitující. Přijel regionální výrobce sýrů z Tvarožné Lhoty, prodejce tyčinkami ze Zlínska, vinař z Hovoran se svařákem, kořenáři z Uherského Hradiště a řemeslníci z celého kraje," řekl Staněk.

Celé odpoledne pak Petrov žil jarmareční i valentýnskou atmosférou. Voněly jitrnice, jelita, ovarová polévka, čaje, medovina a valašské frgály. Lidé si povídali u stolů i u pultů stánků. „Koupila jsem si pražené bioluštěniny různých chutí k vínu, výrobky z čočkové a hrachové mouky, pro manžela kozí sýr, škvarky a zaujaly mě drátované valentýnské pozornosti – květinky a srdíčka. A také pivo s kouzelnými účinky vztahující se právě k valentýnskému svátku," dodala Eva Karlovcová ze Strakonic, která se na Slovácko před lety přivdala.