Objízdná trasa linky 655 z Kyjova do Strážnice tak vede přes Veselí nad Moravou, zastavuje i v Bzenci-Přívozu. Cesta proto trvá o něco déle. Autobusy Veselím pouze projíždějí. Dobrou zprávou pro cestující s předplacenou jízdenkou je, že se jim cena nenavyšuje. Ovšem připlatí si lidé, kteří si koupí jednorázový lístek. Na svou obvyklou trasu najede linka až prvního prosince. Pasažéři musí také počítat s tím, že autobusové linky nebudou navazovat na ty železniční.

Kvůli stavebním pracím na náměstí i korytu říčky ve Ždánicích nebudou autobusy obsluhovat zastávku u školy až do konce listopadu.

Další tři uzavírky se týkají silnic první třídy. Od dvanáctého září je uzavřený průjezd Loukou. Kvůli úpravě povrchu silnice je provoz svedený do jednoho jízdního pruhu. Na místě je semafor s tříminutovým intervalem. Obec zároveň připravuje i přesunutí autobusové zastávky. „Celou ji posuneme asi o čtyřicet metrů, aby plnila požadované normy. S rekonstrukcí silnice spojíme opravy vedení a chodníků," řekla starostka Louky Anna Vašicová. Uzavírka potrvá do patnáctého prosince.

Od stejného dne jako v Louce je omezený průjezd i směrem z Blatnice pod Svatým Antonínkem směrem na Blatničku. Úsek bude opět plně průjezdný prvního listopadu. Od šestadvacátého září připravuje Ředitelství silnic a dálnic přestavbu panelové spojnice mezi Blatnicí a Veselím nad Moravou. „Cena akce je čtyřicet milionů korun bez daně, délka úseku přesahuje pět kilometrů," uvedla mluvčí ředitelství Nina Ledvinová. Hotovo by mělo být k poslednímu listopadovému dni.

Změny jízdních řádů se týkají i vlaků. Od následujícího pondělí od osmi ráno chystají železničáři výluku na lince S6 mezi Brnem a Kyjovem do pátku třiadvacátého září do půl druhé odpoledne.

V úterý deset minut po páté ráno nahradí autobusy železniční spojení z Hodonína do Strážnice a dále do Veselí nad Moravou. Tato změna potrvá do páteční čtvrt na osm ráno. Týká se linky S91/2707 a 2700. „S ohledem na situaci na odstraňování vykolejeného vlaku může být výluka změněna nebo zrušena," upozorňuje Kordis.

Tato výluka je způsobená uvíznutím železničního jeřábu ve Vnorovech. Ten pomáhal odstraňovat následky úterní nehody, při níž po srážce vlakové soupravy a traktoru zahynul ve Vnorovech jeden člověk a vlak skončil mimo železnici. Jeřáb vykolejil ve středu v noci, když mířil do Veselí. Na kola by jej měl postavit mobilní kolos s nosností sedmi set tun.