Radnice chce, aby se doktoři do zmodernizovaných prostor nastěhovali do konce tohoto roku. „Staveniště stavební firmě předáme v úterý,“ sdělila starostka Renata Smutná.

Na modernizaci ordinací pak naváže výstavba devatenácti bytů pro penzisty. „Vše má být hotové v příštím roce na podzim,“ doplnil Helísek.

Nejhorší by měla mít radnice už za sebou. Tím byl především výběr firmy. Do prvního výběrové řízení se totiž na jaře nepřihlásila ani jedna. „Zřejmě byly zahlcené velkým množstvím zakázek a do dalšího velkého díla nebyly schopné jít dřív než za půl roku,“ vysvětlil Helísek.

Jak však v červenci očekával i hlavní ekonom společnosti Cyrrus Lukáš Kovanda, výkonnost stavebnictví měla v Česku růst i v dalších čtvrtletích. „V dalších čtvrtletích lze očekávat další pozvolný růst zaměstnanosti ve stavebnictví, který bude těžit z celkové prosperity ekonomiky a z růstu samotného segmentu stavebnictví,“ uvedl ekonom Kovanda.

Zřejmě i díky tomu Strážničtí na druhý pokus se zadáním zakázky za víc než sedmdesát milionů korun v letních měsících uspěli. „Desátého srpna se tak mohla s firmou podepsat smlouva,“ dodal vedoucí investičního odboru pětapůltisícového města. To si na stavbu vzalo úvěr.

 Matěj a Mato. Dva chlapečci, kterým ve středu pomohli na svět jihomoravští záchranáři na Hodonínsku.
Záchranáři odrodili dvě miminka v jeden den. Nádherná služba, rozplývali se