Starostové ale otázkami vedení kraje zrovna nehladili. „Pane hejtmane, za rok a tři čtvrtě, co jste ve funkci, jsme vás v Kyjově neviděli a měli jsme věci, které jsme chtěli společně projednávat. Trochu úsměvné je, když tady slyším, že hospodářský výsledek nemocnice za rok 2017 byl kladný, přesto jste odvolali ředitelku a dnes jsme v situaci záporných čísel,“ upozornil starosta Bzence a předseda čestné rady Nemocnice Kyjov Pavel Čejka.

Wenzl, který je ve funkci dva týdny, reagoval, že kyjovské zdravotnické zařízení mělo v roce 2016 dokonce oproti loňsku desetinásobný zisk. „Jsem rád, že kraj nemocnici vnímá jako páteřní. Mým úkolem je stávající spektrum zdravotnických služeb do budoucna zachovat. A chci sem dostat odbornosti, které tady nejsou,“ prohlásil nový šéf nemocnice.

Ilustrační foto.
Kyjovská nemocnice plánuje půlmiliardovou investici. Do oprav porodního pavilonu

Především pacientky očekávají připravovanou a nákladnou rekonstrukci gynekologicko-porodnického pavilonu, která má prodloužené stavební povolení. Její tři etapy mají vyjít na téměř půl miliardy korun. Vedení kraje kvůli spolufinancování stavby jedná s ministerstvem zdravotnictví. „Mezi padesáti investičními akcemi ve zdravotnických zařízeních v Jihomoravském kraji jsme pro tento pavilon stanovili prioritu číslo dva. Přednost jsme dali rekonstrukci neurologie vyškovské nemocnice, kde byly peníze téměř přiklepnuté,“ vysvětlil radní Vojta.

Hejtman Šimek připomněl, že si kraj chystá vzít půjčku sedm set milionů korun na investice. „Významná část bude pro zdravotnictví,“ řekl Šimek s tím, že se připravuje koncepce pro zdravotnictví. Jižní Morava je totiž jedním z posledním krajů, kde chybí.

V lékárně na výdeji na recept i na výdeji bez předpisu by se měl farmaceut nebo farmaceutický asistent dozvědět o všech užívaných léčivech.
Léky proti průjmu i na revma? Nemáme, odpovídají lékárníci. Výrobci mají výpadek