Bambiriáda nabízí bohatý program. Děti si mohou například nechat namalovat něco na tvář, projít se na chůdách, vyzkoušet svou zručnost nebo shlédnout divadelní představení.

Na zahájení akce dorazilo na kyjovské náměstí jen pár lidí. „Dneska je velice nevlídné počasí, ale naštěstí alespoň neprší. Je to první ročník a lidé na to nejsou zvyklí. Věřím však, že návštěvníci ještě dorazí," sdělil v pátek dopoledne pořadatel Petr Něnička.

Bambiriáda je prezentací sdružení a organizací, které nabízejí nejrůznější aktivity pro děti. Sdružení se mohou představit dvěma způsoby. Jedním z nich je stánek, druhým vystoupení na pódiu. Druhou variantu zvolilo například Dětské kočovné divadlo Kyjov. „Většina stánků zůstane na náměstí po oba dny. Změní se jen pódiová vystoupení, protože některé skupiny mají v sobotu soutěže," informoval Něnička s tím, že doufá, že na akci dorazí i hodně dospělých.

„Děti si užijí dopoledne, ale samy se nerozhodnou, kam do kroužku půjdou. Proto je to akce také pro rodiče, aby se dozvěděli, jaké možnosti v Kyjově a okolí mají. Navíc spolky představují i své úspěchy, o kterých řada lidí ani neví. Například Slovácký leteckomodelářský klub Kyjov je vicemistrem světa v akrobatickém létání s modelem na hudbu," upřesnil pořadatel.

Kromě spolků z Kyjova se prezentovaly i okolní. Na kyjovském náměstí měl svůj stánek například Dům dětí a mládeže Ždánice. Ten přinesl i zajímavé lákadlo, kterým byla zvířata. Kromě morčete se děti setkaly například se šváby.

„Letos vedeme přírodovědný kroužek, kde s dětmi každou hodinu probíráme jedno zvíře. A vždycky jsme se snažili probírané zvíře přinést do hodiny. Takže jsme v hodinách měli například užovku, ježka, činčilu i různé druhy rybek," popsala Lenka Všetičková ze ždánického Domu dětí a mládeže.

Bambiriáda se zamlouvá i rodičům. „Určitě je dobrou inspirací. Podívám se kolem na stánky a hlavně na vystoupení, která budou," prozradila například Martina Zdeňková, která do Kyjova přijela se svými dcerami z Hodonína.