Právě on je jeho garantem za nejsilnější hnutí v koalici. Stejně jako jeho předchůdkyně bude dozorovat investice a údržbu, interní audit a lázně. Navíc bude dohlížet na životní prostředí a Městskou bytovou správu.

garance odborů
- M. Lúčka (ANO): kanceláře starosty a místostarostů, investice a údržby, životního prostředí, interní audit, lázně a Městská bytová správa
- V. Krabička (Změna): organizační a vnitřní věci, právní, Dům kultury, TEZA, živnostenský úřad
- J. Janda (ČSSD): doprava a přestupky, rozvoj města, sociální služby, knihovna, symfonický orchestr, hasiči a stavební úřad
- L. Ambrozek (Pozitivně): ekonomiky a financí, školství a mládež, TESPRA a zoo
- J. Gajošová (Změna): městská policie

Jeho statutární zástupce Vítězslav Krabička (Změna/SZ) dostal do vínku oproti minulé koalici Dům kultury, jehož garantem je opět po čtyřech letech. Dále mu přibyl živnostenský úřad a také správa sportovišť TEZA. Pověření pro městskou policii zůstalo radní za Změnu a předsedkyni hodonínského hokejového klubu Janě Gajošové.

Pod drobnohledem nového místostarosty Jiřího Jandy (ČSSD) bude rozvoj města, doprava a přestupky, knihovna či stavební úřad. Ladislav Ambrozek (Pozitivně/KDU-ČSL), který se vrací do vedení po dvou a půl letech, dostal zpátky garanci rozpočtu, tedy odbor ekonomiky a financí. Nově bude mít pod sebou zoologickou zahradu, školství a mládež. A pak také odpadovou společnost TESPRA, jíž byl šest let jednatelem.

Hodonín má nejen nového starostu a dva místostarosty, ale také předsedy finančního a kontrolního výboru. Jejich vedení se totiž v úterý večer zřekli Jiří Janda a nový radní Jiří Štukavec (Pozitivně/KDU-ČSL). Místo nich zastupitelé zvolili dva opoziční zastupitele, za předsedu finančního výboru lídra komunistů Jána Lahvičku a kontrolní povede Petr Buráň (Svobodní).