Nejdražší záměr Ředitelství silnic a dálnic na Hodonínsku tak dál zůstává pouze na papíře. „Cesta je tam strašně úzká. Mám strach, že si urazím zrcátko. Po celé cestě jsou obrovské jámy, propadlý beton. Jen čekám, kdy se mi tam poškodí pneumatiky. Silnice se sice před několika lety opravovala, ale zadělali jen propadlé jámy a nic víc," okomentovala nynější stav řidička Marie Uřičářová z Blatnice pod Svatým Antonínkem.

V současnosti pokračuje oprava povrchu silnice první třídy ve směru z Veselí nad Moravou na Uherský Ostroh. „A to v části Milokošť," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký. Úsek dlouhý patnáct set metrů má být hotový k poslednímu říjnu. Provoz řídí semafory.

Opravy pokračují i jinde v kraji. To je i případ dálnice D1 v úseku Ostrovačice–Kývalka a v okolí Vyškova. Kvůli rekonstrukcím uzavírky potrvají až do listopadu.

Pracím u Vyškova se nevyhnuly komplikace. „Provoz jel jedním pruhem a kamionu jedoucímu na Ostravu vzplál návěs. Začala růst kolona a k požáru se nešlo dostat. Oheň se rychle šířil, proto zasáhli naši lidé, kteří zrovna opodál pracovali s kropicím vozem," zmínil za Metrostav, který dálnici opravuje, jeho mluvčí Vojtěch Kostiha.

Na Břeclavsku pokračuje dlouhodobá uzavírka mezi Lednicí a Podivínem. Opravuje se tam silnice a pět mostů. Osobní auta projedou až v listopadu, nákladní ještě později. „Budeme se snažit, aby převážná část prací byla hotová do konce roku," uvedl za břeclavské silničáře Ladislav Hádlík.

Na Znojemsku silničáři opravují na konci prázdnin hned pět úseků silnic. S objížďkou musí počítat řidiči, kteří se vrací ze Znojma. Také na okraji tohoto okresního města cestáři pokračují v opravách silnice I/38 směrem na Rakousko. „Poslední etapa skončí devětadvacátého září," sdělila mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Nového asfaltu se brzy dočkají v Louce na Horňácku na silnici první třídy číslo 71, ta spojuje Jihomoravský i Zlínský kraj se Slovenskem. Práce na ní by měly začít v nejbližší době. „Ve čtvrtek se mám sejít se zástupci Ředitelství silnic a dálnic a firmy, která zakázku zhotoví. Bližší informace budu mít ale až po schůzce," uvedla loucká starostka Anna Vašicová.

MAGDALÉNA KUNRTOVÁ
ZPRAVODAJOVÉ ROVNOSTI